Flere resulteter finnes under oppskriften
12 plater lasagne
12 kongesnegler
1 dl hvitvin
Sauce Vierge:
8 ss sauce vierge-basis (se egen oppskrift: Sauser)
4 tomater
1 ss finhakket oliven
1 ss kapers
4 ss kryddergrønt
nykvernet svart pepper
Damp kongesneglene i hvitvin under lokk i 7 minutter. Ta ut sneglene og legg dem til side. Kok kokekraften inn til en tredjedel og bland inn Sauce Vierge-basisen.
Skjær et kryss i tomatene, ha dem 10 sekunder i kokende vann, avkjøl i kaldt vann og flå av skinnet. Del dem i fire og fjern steinene. Finhakk oliven. Grovhakk kapers.
Lirk sneglene ut av husene med en hummergaffel. Skjær vekk og kast lokket, det vil si den stive undersiden av sneglene. Del resten i fire biter. Legg sneglene, tomater, oliven, kapers og kryddergrønt i sausen. Kok opp og kvern pepper i.
Kok lasagneplatene i 2-3 minutter om de er ferske, 10-12 om de er tørkede. Legg en plate i bunnen av en dyp tallerken, fordel litt saus og snegler over, legg en ny plate over, ha på mer saus og snegler, legg så en plate på toppen og ha resten av sausen over til slutt.
Server med hvitt brød som du dypper i sausen.
Grillede kamskjell med rødbeteris
Grillet kamskjell med bakt løk
Grillet kamskjell med trekløversaus
Grillspyd med østers (Huîtres en brochettes)
Hjerteskjell med savoykål og oregano
Kamskjell med blomkål og rød pesto
Kamskjell med hvitløk og konjakk
Kamskjell med potetchips og salat
Kamskjell med soya, lime og tomat
Kamskjell med witlofsalat og roquefort
Kamskjellcarpaccio med olivenpotet
Muslinger og blåskjell med tagliolini
Ovnsstekte kamskjell i hvitvin