Flere resulteter finnes under oppskriften
400 g sukkererter eller bønner
2 eggeplommer
1 ss sterk, fransk sennep
2-3 ss olje, helst halvparten hasselnøttolje
saften av 1/2 sitron
salt
hvit pepper
4-5 ss kremfløte
2 ss hakkede valnøtter
2 ss hakket kjørvel
små blader til pynt
Rens ertene eller bønnene. Kok opp rikelig med vann og ha i litt salt. Kok sukkererter i 4-5 minutter, små grønne bønner i 8-10 minutter. Skyll dem straks med kaldt vann slik at den fine fargen forsterkes.
Legg små, lyse og spede salatblader i en krans rundt kanten av et fat. Legg de godt avrente ertene eller bønnene i midten.
Til dressingen visper du eggeplommer, sennep og olje. Pisk kraftig og tilsett sitronsaft, salt og pepper. Ha til slutt i fløten, som mildner dressingen. Visp til dressingen får en kraemaktig konsistens. Hell den over sukkerertene og dryss på hakkede valnøtter. Pynt med kjørvelblader eller persille, eller med blå agurkurteblomster, fioler eller andre små spiselige blomster.
Dette er en anvendelig salat som den franske mesterkokken Roger Vergé ofte benytter seg av.
Agurk- og fetasalat med fennikel og mynte
Appelsinsalat med avocado og løk
Auberginesalat med løk og paprika
Avocado, appelsin og mandelsalat
Avokadosalat med strimlet svinekjøtt
Blandet salat med feta og grillede ferskener
Frisk salat med lettsaltet lårtunge, asparges og pepperrotkrem
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fruktsalat med jordbær og fylt sjokolade
Geitostsalat med bringebærdressing
Grønn salat med selskapserter, ristet bacon og brødkrutonger
Grønn salat med serrano-skinke og tomatvinaigrette
Høstsalat med kylling og linser
Kirsebær og fersken i god saus
Krabbesalat på artisjokkbunner
Kylling med ruccula, løvetann og bønner
Kyllingsalat med grønne bønner
Middagssalat med løk, bønner og mais
Nudelsalat med sesampasta og paprika
Pasta-, paprika- og broccoli salat
Pastasalat med frisk basilikum
Polsk rødbetsalat med marinade
Potetsalat med fransk dressing
Potetsalat med sennep og spekepølse
Rissalat med blåskjell eller tunfisk
Rødbetsalat med eple, løk og sylteagurk
Rødbetsalat med roquefort og kapers
Rødkålsalat med epler og svisker
Salat av klippfisk og poteter med oliven og paprika
Salat med avcado, mango og grapefrukt
Salat med avokado og røkt fisk
Salat med fetaost, løk og agurk
Salat med grønn paprika og tomat
Salat med marinert sild og nypoteter
Salat med squash, tomater og ost
Salat med søt sitron- og ingefærdressing
Salat med varmrøkt rypebryst og nypotet
Sjampinjongsalat med rødbeter og eple
Syltet aubergine og tomat med koriander
Traktkantarellsalat med rødbeter
Tunfisksalat med bønner og mais