Bruksanvisning
Gni løkene med olivenolje, legg dem i en liten form og stek dem i ovn ved 200 C til de er møre, ca 1 time. La dem avkjøles til du kan ta på dem, og skrell og skjær dem i 1 cm tykke skiver.
Mens løken steker, prikker du auberginene med gaffel på flere steder og legger dem i en annen form. Ha tomatene også i formen og sett den ved siden av løkformen i ovnen. Stek tomatene i ca 15 minutter, til skinnet er svart. La tomatene stå til avkjøling til du kan ta i dem, flå dem og skjær i terninger. La auberginene steke i ca 45 minutter, til de er møre, men ennå ikke blitt til mos. Avkjøl dem, flå dem og riv dem i tykke strimler. Legg alt sammen i et dørslag til avrenning.
Skru på grillen i stekeovnen. Skjær paprikaene i to på langs og fjern stilk, frø og skillevegger. Legg dem med snittsiden ned på en stekeplate. Grill dem til skinnet blir svart og sprekker. Ta stekeplaten ut av ovnen, pakk aluminiumsfolie tett rundt paprikaene og skjær dem i lange, smale strimler.
Legg løk, aubergine, tomater og paprika i en stor bolle. Bland 2 ½ dl olivenolje, sitronsaft og hvitløk i en liten bolle. Smak til med salt og pepper. Hell dressingen over aubergineblandingen og vend på det til alt er dekket av dressing. Smak til med salt og pepper. Dryss persille over og server.