Flere resulteter finnes under oppskriften
½ agurk
1 bunt vårløk
500 g modne tomater, flådd og hakket
salt
1 stort flatt brød eller 2 pitabrød
1 romano-salathode
1 stor bunt frisk persille
1 stor bunt frisk mynte
1 stor bunt portulakk, kan sløyfes
1 ½ dl god olivenolje
1 ¼ dl nypresset sitronsaft
svart pepper
Skrell agurken og skjær agurkkjøttet i terninger. Skjær vårløken, inklusive de grønne delene, i tynne skiver og bland dem med tomatene og agurken. Dryss salt og la det stå i 10 minutter.
Rist brødet til det er lysebrunt. Bryt det i terninger på 2,5 cm og ha dem i bunnen på et serveringsfat. Dekk med blandingen av tomater, agurk og vårløk, og vær nøye med å få med all saften fra grønnsakene. La det stå i ytterligere 10 minutter, slik at brødet absorberer saften.
Grovhakk salatblader, persille og mynte. Fjern de største stilkene. Bruker du portulakk, tar du bladene av stilken. Bland krydderurtene i salaten.
Visp sammen oljen og sitronsaften til blandingen emulgerer, og dryss deretter pepper på. Hell denne dressingen over salaten og server.
Agurk- og fetasalat med fennikel og mynte
Appelsinsalat med avocado og løk
Auberginesalat med løk og paprika
Avocado, appelsin og mandelsalat
Avokadosalat med strimlet svinekjøtt
Blandet salat med feta og grillede ferskener
Frisk salat med lettsaltet lårtunge, asparges og pepperrotkrem
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fruktsalat med jordbær og fylt sjokolade
Geitostsalat med bringebærdressing
Grønn salat med selskapserter, ristet bacon og brødkrutonger
Grønn salat med serrano-skinke og tomatvinaigrette
Høstsalat med kylling og linser
Kirsebær og fersken i god saus
Krabbesalat på artisjokkbunner
Kylling med ruccula, løvetann og bønner
Kyllingsalat med grønne bønner
Middagssalat med løk, bønner og mais
Nudelsalat med sesampasta og paprika
Pasta-, paprika- og broccoli salat
Pastasalat med frisk basilikum
Polsk rødbetsalat med marinade
Potetsalat med fransk dressing
Potetsalat med sennep og spekepølse
Rissalat med blåskjell eller tunfisk
Rødbetsalat med eple, løk og sylteagurk
Rødbetsalat med roquefort og kapers
Rødkålsalat med epler og svisker
Salat av klippfisk og poteter med oliven og paprika
Salat med avcado, mango og grapefrukt
Salat med avokado og røkt fisk
Salat med fetaost, løk og agurk
Salat med grønn paprika og tomat
Salat med marinert sild og nypoteter
Salat med squash, tomater og ost
Salat med søt sitron- og ingefærdressing
Salat med varmrøkt rypebryst og nypotet
Sjampinjongsalat med rødbeter og eple
Syltet aubergine og tomat med koriander
Traktkantarellsalat med rødbeter
Tunfisksalat med bønner og mais