Flere resulteter finnes under oppskriften
1 sitron
2 hvitløkfedd
1 vårløk, grovhakket
2 ss peanøttolje
5 ss olivenolje
1 stor salat eller hjertebladene av 3 romanosalat
375 g store rå reker, renset
1 liten bunt gressløk, klippet
Skrell sitronen slik: skjær av topp og bunn, sett den på høykant og skjær vekk skall og det hvite i strimler fra topp til bunn med en skarp kniv. Snu den rundt etter hvert med hånden som holder frukten.
Grovhakk sitronkjøttet og kjør det i en blender sammen med et av hvitløkfeddene og vårløken. Ta av lokket, skrap av sidene, sett lokket på igjen og hell peanøttoljen og 3 ss av olivenoljen ned gjennom trakten mens maskinen går.
Riv romanosalaten i grove biter, vend inn dressingen og fordel salaten på to store tallerkener.
Varm resten av olivenoljen i en stor stekepanne, knus det andre hvitløkfeddet lett og la det surre i oljen så den tar smak. Ta opp hvitløken og ha i rekene. Surr dem i 5-6 minutter til de er gjennomkokte og ikke lenger gjennomsiktig i midten. Øs dem over salaten med dressingen og pass på at du fordeler dem likt. Dryss over klippet persille.
Agurk- og fetasalat med fennikel og mynte
Appelsinsalat med avocado og løk
Auberginesalat med løk og paprika
Avocado, appelsin og mandelsalat
Avokadosalat med strimlet svinekjøtt
Blandet salat med feta og grillede ferskener
Frisk salat med lettsaltet lårtunge, asparges og pepperrotkrem
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fruktsalat med jordbær og fylt sjokolade
Geitostsalat med bringebærdressing
Grønn salat med selskapserter, ristet bacon og brødkrutonger
Grønn salat med serrano-skinke og tomatvinaigrette
Høstsalat med kylling og linser
Kirsebær og fersken i god saus
Krabbesalat på artisjokkbunner
Kylling med ruccula, løvetann og bønner
Kyllingsalat med grønne bønner
Middagssalat med løk, bønner og mais
Nudelsalat med sesampasta og paprika
Pasta-, paprika- og broccoli salat
Pastasalat med frisk basilikum
Polsk rødbetsalat med marinade
Potetsalat med fransk dressing
Potetsalat med sennep og spekepølse
Rissalat med blåskjell eller tunfisk
Rødbetsalat med eple, løk og sylteagurk
Rødbetsalat med roquefort og kapers
Rødkålsalat med epler og svisker
Salat av klippfisk og poteter med oliven og paprika
Salat med avcado, mango og grapefrukt
Salat med avokado og røkt fisk
Salat med fetaost, løk og agurk
Salat med grønn paprika og tomat
Salat med marinert sild og nypoteter
Salat med squash, tomater og ost
Salat med søt sitron- og ingefærdressing
Salat med varmrøkt rypebryst og nypotet
Sjampinjongsalat med rødbeter og eple
Syltet aubergine og tomat med koriander
Traktkantarellsalat med rødbeter
Tunfisksalat med bønner og mais