Flere resulteter finnes under oppskriften
600 g ville og dyrkede bladgrønnsaker
1 stilk fenikel eller dill
salt
3 ss kaldpresset olivenolje
2 ss sitronsaft
1 sitron, skrubbet under varmt vann
Av ville og dyrkede bladgrønnsaker kan du for eksempel bruke unge løvetannblad, nesleskudd, syre, ung spinat, skvallerkål, karvekål, brønnkarse, vinterkarse o.a.
Skyll salatgrønnsakene. Fjern alle visne blad og grove stilker. Skyll grønnsakene godt og la dem renne av.
Kok opp en stor kasserolle med lettsaltet vann. Fyll kaldt vann i en stor bolle og legg i noen isbiter.
Forvell halvparten av grønnsakene i 1 minutt i kokende vann. Ta dem opp med hullsleiv, legg dem i isvannet slik at kokeprosessen stoppes, og la dem renne godt av. Forvell resten av grønnsakene på samme måte.
Skyll og tørk fennikel- eller dillstilken og hakk bladene. Legg de godt avrente salatgrønnsakene på et serveringsfat og dryss på salt og fennikel eller dill. Drypp på olje og sitronsaft.
Serveres nylaget pyntet med sitronbåter og smuldret fetaost. Nybakt grovt brød smaker godt til.
Agurk- og fetasalat med fennikel og mynte
Appelsinsalat med avocado og løk
Auberginesalat med løk og paprika
Avocado, appelsin og mandelsalat
Avokadosalat med strimlet svinekjøtt
Blandet salat med feta og grillede ferskener
Frisk salat med lettsaltet lårtunge, asparges og pepperrotkrem
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fruktsalat med jordbær og fylt sjokolade
Geitostsalat med bringebærdressing
Grønn salat med selskapserter, ristet bacon og brødkrutonger
Grønn salat med serrano-skinke og tomatvinaigrette
Høstsalat med kylling og linser
Kirsebær og fersken i god saus
Krabbesalat på artisjokkbunner
Kylling med ruccula, løvetann og bønner
Kyllingsalat med grønne bønner
Middagssalat med løk, bønner og mais
Nudelsalat med sesampasta og paprika
Pasta-, paprika- og broccoli salat
Pastasalat med frisk basilikum
Polsk rødbetsalat med marinade
Potetsalat med fransk dressing
Potetsalat med sennep og spekepølse
Rissalat med blåskjell eller tunfisk
Rødbetsalat med eple, løk og sylteagurk
Rødbetsalat med roquefort og kapers
Rødkålsalat med epler og svisker
Salat av klippfisk og poteter med oliven og paprika
Salat med avcado, mango og grapefrukt
Salat med avokado og røkt fisk
Salat med fetaost, løk og agurk
Salat med grønn paprika og tomat
Salat med marinert sild og nypoteter
Salat med squash, tomater og ost
Salat med søt sitron- og ingefærdressing
Salat med varmrøkt rypebryst og nypotet
Sjampinjongsalat med rødbeter og eple
Syltet aubergine og tomat med koriander
Traktkantarellsalat med rødbeter
Tunfisksalat med bønner og mais