Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g klippfisk
1 grønn paprika, skrelt og uten kjerne og frø
1 rød paprika, skrelt og uten kjerne og frø
1 liten mild løk
1 liten hvitløkfedd
2 store tomater uten innmat, flådd
1 ¼ dl olivenolje
2 ss rødvinseddik
svart pepper
60 g små svarte olivener
Tradisjonelt serveres klippfisk på fredager og i fastetiden. Fisken trenger lang bløtlegging og serveres ofte pochert. I denne katalanske salaten blir klippfisken ikke varmebehandlet i det hele tatt, men ganske enkelt marinert og deretter smuldret opp.
Legg klippfisken i bløt i 24 timer. Skift vann flere ganger. Fjern skinn og bein og smuldre kjøttet med fingrene. La deg ikke friste til å bruke kniv.
Skjær pepperfruktene i terninger. Skrell løken og skjær i svært tynne skiver.
Skjær hvitløkfedden i to og gni innsiden at et serveringsfat med snittflaten. Bland pepperfrukter, løk, tomater og den smuldrede klippfisken og legg i fatet.
Pisk sammen oljen og eddiken slik at det dannes en tykk saus, kvern over en generøs mengde pepper og hell denne dressingen over salaten. La det stå til marinering i minst 4 timer. Garner salaten med oliven før servering.
Agurk- og fetasalat med fennikel og mynte
Appelsinsalat med avocado og løk
Auberginesalat med løk og paprika
Avocado, appelsin og mandelsalat
Avokadosalat med strimlet svinekjøtt
Blandet salat med feta og grillede ferskener
Frisk salat med lettsaltet lårtunge, asparges og pepperrotkrem
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fruktsalat med jordbær og fylt sjokolade
Geitostsalat med bringebærdressing
Grønn salat med selskapserter, ristet bacon og brødkrutonger
Grønn salat med serrano-skinke og tomatvinaigrette
Høstsalat med kylling og linser
Kirsebær og fersken i god saus
Krabbesalat på artisjokkbunner
Kylling med ruccula, løvetann og bønner
Kyllingsalat med grønne bønner
Middagssalat med løk, bønner og mais
Nudelsalat med sesampasta og paprika
Pasta-, paprika- og broccoli salat
Pastasalat med frisk basilikum
Polsk rødbetsalat med marinade
Potetsalat med fransk dressing
Potetsalat med sennep og spekepølse
Rissalat med blåskjell eller tunfisk
Rødbetsalat med eple, løk og sylteagurk
Rødbetsalat med roquefort og kapers
Rødkålsalat med epler og svisker
Salat av klippfisk og poteter med oliven og paprika
Salat med avcado, mango og grapefrukt
Salat med avokado og røkt fisk
Salat med fetaost, løk og agurk
Salat med grønn paprika og tomat
Salat med marinert sild og nypoteter
Salat med squash, tomater og ost
Salat med søt sitron- og ingefærdressing
Salat med varmrøkt rypebryst og nypotet
Sjampinjongsalat med rødbeter og eple
Syltet aubergine og tomat med koriander
Traktkantarellsalat med rødbeter
Tunfisksalat med bønner og mais