Flere resulteter finnes under oppskriften
225 g langkornet ris
3 ¾ dl vann
1 ts salt, pluss salt etter smak
3 dl olivenolje, pluss litt ekstra til å vende inn i rekene
¾ dl nypresset sitronsaft
250 g reker, renset for skall og tarm
2 eggeplommer
1 ts dijonsennep
75 g rødløk, finhakket
50 g nedlagt rød paprika eller ristet, hakket
½ dl bladpersille, hakketr
2 ts hvitløk, finhakket
1 ts frisk estragon, hakket
nymalt pepper
3 hardkokte egg, skrelt og delt i fire
75 g små, svarte oliven
Kok opp ris, vann og 1 ts salt i en kjele på sterk varme. Skru ned til svak varme, legg på lokk og kok i ca 15 minutter, til risen har sugd opp vannet og blitt mør. Legg risen i en bolle. Mens den ennå er varm, har du i ½ dl av olivenoljen og noen ts sitronsaft. Bland det forsiktig, og la det bli helt kaldt.
I mellomtiden koker du opp en kjele trekvart full av vann. Ha i rekene og kok dem i 3-4 minutter, til de begynner å krølle seg og er blitt ugjennomsiktige. La dem renne av og skyll dem under kaldt rennende vann til de er kalde. Sett til side.
Lag majonesen i en food processor eller hurtigmikser. Ha i eggeplommene, sennepen og 2 ss sitronsaft. Kjør maskinen et øyeblikk, slik at alt blir blandet. La deretter maskinen gå mens du meget langsomt tilsetter resten av olivenoljen, først dråpe for dråpe, til det dannes en emulsjon. Så kan du tilsette oljen i en tynn, jevn strøm til blandingen har tyknet til majoneskonsistens. Smak til med salt og mer sitronsaft.
Når risen er blitt kald, vender du inn rødløk, paprika, persille, hvitløk og estragon og blander godt. Smak til med salt og pepper. Vend inn majonesen, men hold igjen ca ½ dl hvis du vil blande litt i rekene.
Legg risen på et serveringsfat. Bland rekene med resten av majonesen eller litt olivenolje i en bolle. Legg rekene på toppen av risen. Legg hardkokte egg og oliven på toppen av retten før du serverer.
Agurk- og fetasalat med fennikel og mynte
Appelsinsalat med avocado og løk
Auberginesalat med løk og paprika
Avocado, appelsin og mandelsalat
Avokadosalat med strimlet svinekjøtt
Blandet salat med feta og grillede ferskener
Frisk salat med lettsaltet lårtunge, asparges og pepperrotkrem
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fruktsalat med jordbær og fylt sjokolade
Geitostsalat med bringebærdressing
Grønn salat med selskapserter, ristet bacon og brødkrutonger
Grønn salat med serrano-skinke og tomatvinaigrette
Høstsalat med kylling og linser
Kirsebær og fersken i god saus
Krabbesalat på artisjokkbunner
Kylling med ruccula, løvetann og bønner
Kyllingsalat med grønne bønner
Middagssalat med løk, bønner og mais
Nudelsalat med sesampasta og paprika
Pasta-, paprika- og broccoli salat
Pastasalat med frisk basilikum
Polsk rødbetsalat med marinade
Potetsalat med fransk dressing
Potetsalat med sennep og spekepølse
Rissalat med blåskjell eller tunfisk
Rødbetsalat med eple, løk og sylteagurk
Rødbetsalat med roquefort og kapers
Rødkålsalat med epler og svisker
Salat av klippfisk og poteter med oliven og paprika
Salat med avcado, mango og grapefrukt
Salat med avokado og røkt fisk
Salat med fetaost, løk og agurk
Salat med grønn paprika og tomat
Salat med marinert sild og nypoteter
Salat med squash, tomater og ost
Salat med søt sitron- og ingefærdressing
Salat med varmrøkt rypebryst og nypotet
Sjampinjongsalat med rødbeter og eple
Syltet aubergine og tomat med koriander
Traktkantarellsalat med rødbeter
Tunfisksalat med bønner og mais