Flere resulteter finnes under oppskriften
3 skiver daggammel loff
2 ss olje
1 hvitløkfedd
1 hode issalat eller 2 bladsalathoder
1 egg
1 ss hvitvinseddik
1 ts lys, fransk sennep
3 ansjosfileter
litt salt
nymalt pepper
1/2 hvitløksfedd, presset
1 dl olje
2-4 ss nyrevet parmesan
Skjær loffskivene i terninger. Sprøstek terningene i litt olje og press over hvitløk. Sett dem til side.
Plukk salatbladene fra hverandre og skyll dem godt blad for blad. La dem renne av. Riv dem i store biter. Legg dem gjerne i en plastpose i kjøleskapet noen timer.
Kok egget i 2 minutter. Ta det straks opp og skyll det raskt i kaldt vann. GRav ut innmaten med en teskje og mos den i en food processor eller i en salatbolle. Ha også i eddik, sennep og ansjosfileter (moste, hvis du blander sausen for hånd). Tilsett litt salt, nymalt pepper og presset hvitløk. Bland alt. Hell så i oljen i en tynn stråle mens du pisker kraftig. Bland til slutt i parmesan.
Anrett salatbladene i en salatbolle. Hell over dressingen og dryss gjerne på ekstra parmesan. Fordel krutongene på toppen.
Det er viktig å servere salaten nyblandet.
Agurk- og fetasalat med fennikel og mynte
Appelsinsalat med avocado og løk
Auberginesalat med løk og paprika
Avocado, appelsin og mandelsalat
Avokadosalat med strimlet svinekjøtt
Blandet salat med feta og grillede ferskener
Frisk salat med lettsaltet lårtunge, asparges og pepperrotkrem
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fruktsalat med jordbær og fylt sjokolade
Geitostsalat med bringebærdressing
Grønn salat med selskapserter, ristet bacon og brødkrutonger
Grønn salat med serrano-skinke og tomatvinaigrette
Høstsalat med kylling og linser
Kirsebær og fersken i god saus
Krabbesalat på artisjokkbunner
Kylling med ruccula, løvetann og bønner
Kyllingsalat med grønne bønner
Middagssalat med løk, bønner og mais
Nudelsalat med sesampasta og paprika
Pasta-, paprika- og broccoli salat
Pastasalat med frisk basilikum
Polsk rødbetsalat med marinade
Potetsalat med fransk dressing
Potetsalat med sennep og spekepølse
Rissalat med blåskjell eller tunfisk
Rødbetsalat med eple, løk og sylteagurk
Rødbetsalat med roquefort og kapers
Rødkålsalat med epler og svisker
Salat av klippfisk og poteter med oliven og paprika
Salat med avcado, mango og grapefrukt
Salat med avokado og røkt fisk
Salat med fetaost, løk og agurk
Salat med grønn paprika og tomat
Salat med marinert sild og nypoteter
Salat med squash, tomater og ost
Salat med søt sitron- og ingefærdressing
Salat med varmrøkt rypebryst og nypotet
Sjampinjongsalat med rødbeter og eple
Syltet aubergine og tomat med koriander
Traktkantarellsalat med rødbeter
Tunfisksalat med bønner og mais