Flere resulteter finnes under oppskriften
1-2 gryteklare kyllinger, ca 1 kg
1 purre
1 gulrot
1 lite stykke sellerirot
3-4 persillestilker
1 ss hel svart pepper
¾ dl kremfløte
1 dl epleeddik
2 eggeplommer
1 ss hvetemel
1-2 ss sukker
½ ss tørrsennep
salt
nykvernet pepper
2 selleristilker
2 vårløk
2 ss sitronsaft
salat- eller selleriblader om ønskelig
Skyll kyllingen og legg den i en kasserolle. Hell på vann så det så vidt dekker kyllingen. Skyll purren og skjær den i skiver. Skyll, skrell og hakk gulrot og sellerirot. Ha grønnsakene, persille og hel pepper i kasserollen.
Gi kyllingen et oppkok og la den trekke på svak varme med lokket halvveis på til den er mør, ca 45 minutter. Fjern skum fra overflaten et par ganger.
Ta opp kyllingen og la den avkjøles litt. Sil og ta vare på kraften. Rens kyllingen for skinn og bein og skjær kjøttet i 2-3 cm store terninger. Dekk kjøttet til med plast og sett det i kjøleskapet.
Bland ¾ dl av kyllingkraften med fløte, eddik og eggeplommer i en kasserolle. Bland mel, sukker og tørrsennep og rør det ut i litt kraft. Ha blandingen i kasserollen. Varm sausen sakte under omrøring til den tykner. Ta sausen av platen og smak den til med salt og pepper. La den stå tildekket ved romtemperatur i 1-2 timer, rør om av og til.
Skyll i mellomtiden selleri og vårløk. Fjern evt grove tråder fra sellerien. Skjær selleri og vårløk i tynne skiver og bland dem med kyllingkjøttet. Drypp på sitronsaft. Smak om nødvendig sausen til med mer salt og pepper. Legg opp kyllingkjøttet på en seng av salat- eller selleriblader eller i en bolle. Drypp sausen over. Server ristet brød til.
Agurk- og fetasalat med fennikel og mynte
Appelsinsalat med avocado og løk
Auberginesalat med løk og paprika
Avocado, appelsin og mandelsalat
Avokadosalat med strimlet svinekjøtt
Blandet salat med feta og grillede ferskener
Frisk salat med lettsaltet lårtunge, asparges og pepperrotkrem
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fruktsalat med jordbær og fylt sjokolade
Geitostsalat med bringebærdressing
Grønn salat med selskapserter, ristet bacon og brødkrutonger
Grønn salat med serrano-skinke og tomatvinaigrette
Høstsalat med kylling og linser
Kirsebær og fersken i god saus
Krabbesalat på artisjokkbunner
Kylling med ruccula, løvetann og bønner
Kyllingsalat med grønne bønner
Middagssalat med løk, bønner og mais
Nudelsalat med sesampasta og paprika
Pasta-, paprika- og broccoli salat
Pastasalat med frisk basilikum
Polsk rødbetsalat med marinade
Potetsalat med fransk dressing
Potetsalat med sennep og spekepølse
Rissalat med blåskjell eller tunfisk
Rødbetsalat med eple, løk og sylteagurk
Rødbetsalat med roquefort og kapers
Rødkålsalat med epler og svisker
Salat av klippfisk og poteter med oliven og paprika
Salat med avcado, mango og grapefrukt
Salat med avokado og røkt fisk
Salat med fetaost, løk og agurk
Salat med grønn paprika og tomat
Salat med marinert sild og nypoteter
Salat med squash, tomater og ost
Salat med søt sitron- og ingefærdressing
Salat med varmrøkt rypebryst og nypotet
Sjampinjongsalat med rødbeter og eple
Syltet aubergine og tomat med koriander
Traktkantarellsalat med rødbeter
Tunfisksalat med bønner og mais