Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ss sukker
1 ss hvetemel
1 ts tørrsennep
1 ts salt
4 ss hvitvinseddik
4 ss fløte
1 ss smør
2 egg
400 g hodekål
1 gulrot
Bland sukker, mel, tørrsennep og salt i en kasserolle. Rør inn eddik og ½ dl vann og rør til en klumpfri blanding.
La blandingen koke opp på svak varme mens du rører hele tiden. Tilsett fløte og smør og fortsett å røre til smøret har smeltet. Ta kasserollen av platen.
Visp sammen eggene i en bolle. Visp inn 3-4 ss av den varme sausen. Hell blandingen tilbake i kasserollen mens du rører hele tiden. Sett kasserollen på platen igjen og varm sausen under omrøring til den begynner å tykne. Hell sausen over i serveringsbollen.
Rens kålen, skjær bort midtstilk og grove bladnerver. Skjær den i tynne strimler. Skrell gulroten og riv den grovt. Vend grønnsakene i sausen. Smak salaten til med salt, pepper, sukker og eddik. La salaten stå tildekket og trekke i 2-3 timer før servering.
I hele USA er det vanlig å servere coleslaw (råkostsalat) til stekt kjøtt og stekt eller ovnsbakt fisk. Noen ganger tilsetter man purreringer. Coleslaw kan også lages med majones eller en blanding av majones og rømme eller yoghurt.
Agurk- og fetasalat med fennikel og mynte
Appelsinsalat med avocado og løk
Auberginesalat med løk og paprika
Avocado, appelsin og mandelsalat
Avokadosalat med strimlet svinekjøtt
Blandet salat med feta og grillede ferskener
Frisk salat med lettsaltet lårtunge, asparges og pepperrotkrem
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fruktsalat med jordbær og fylt sjokolade
Geitostsalat med bringebærdressing
Grønn salat med selskapserter, ristet bacon og brødkrutonger
Grønn salat med serrano-skinke og tomatvinaigrette
Høstsalat med kylling og linser
Kirsebær og fersken i god saus
Krabbesalat på artisjokkbunner
Kylling med ruccula, løvetann og bønner
Kyllingsalat med grønne bønner
Middagssalat med løk, bønner og mais
Nudelsalat med sesampasta og paprika
Pasta-, paprika- og broccoli salat
Pastasalat med frisk basilikum
Polsk rødbetsalat med marinade
Potetsalat med fransk dressing
Potetsalat med sennep og spekepølse
Rissalat med blåskjell eller tunfisk
Rødbetsalat med eple, løk og sylteagurk
Rødbetsalat med roquefort og kapers
Rødkålsalat med epler og svisker
Salat av klippfisk og poteter med oliven og paprika
Salat med avcado, mango og grapefrukt
Salat med avokado og røkt fisk
Salat med fetaost, løk og agurk
Salat med grønn paprika og tomat
Salat med marinert sild og nypoteter
Salat med squash, tomater og ost
Salat med søt sitron- og ingefærdressing
Salat med varmrøkt rypebryst og nypotet
Sjampinjongsalat med rødbeter og eple
Syltet aubergine og tomat med koriander
Traktkantarellsalat med rødbeter
Tunfisksalat med bønner og mais