Flere resulteter finnes under oppskriften
3 skiver lammekjøtt fra steken
4 fedd hvitløk
500 g hermetiske hvite salatbønner
2 gulrøtter
1 løk
1 skive knollselleri
1 stilk timian
1 stilk rosmarin
1 stilk persille
salt
1 eikebladsalat
frisk mynte
Saus:
1 eggeplomme
1 ss sennep
1 ts salt
1 krm pepper
2 ss hvitvinseddik
2 dl olivenolje
4 ss kokevann fra bønner/grønnsaker
4-5 stilker frisk mynte
Skrell og del hvitløkfeddene i strimler. Stikk dem i lammekjøttet. Legg det på et smurt ildfast fat, og stek det midt i ovnen ved 150 C i ca 30 minutter. Ta kjøttet ut, dekk med aluminiumsfolie, og hold det varmt.
Rens grønnsakene, og kok dem i lettsaltet vann i ca 20 minutter. La bønnene renne av, og varm dem sammen med grønnsakene de siste 5 minuttene. Ta gulrøttene opp og skjær dem i små terninger. Sil kokevannet fra bønnene. Ta vare på fire skjeer kokevann.
Rør eggeplommene med sennep, salt, pepper og halvparten av eddiken. Rør inn oljen i små porsjoner. Rør inn resten av eddiken sammen med kokevannet fra grønnsakene.
Hakk mynten, og bland halvparten i sausen.
Skyll eikebladene, og legg dem i en salatbolle. Bland bønnene med to tredeler av sausen og legg dem i salatbollen. Skjær kjøttet i pene strimler. Legg dem i bollen sammen med gulrotterningene. Hell resten av sausen over sammen med hakket mynte og noen hele mynteblad.
Agurk- og fetasalat med fennikel og mynte
Appelsinsalat med avocado og løk
Auberginesalat med løk og paprika
Avocado, appelsin og mandelsalat
Avokadosalat med strimlet svinekjøtt
Blandet salat med feta og grillede ferskener
Frisk salat med lettsaltet lårtunge, asparges og pepperrotkrem
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fruktsalat med jordbær og fylt sjokolade
Geitostsalat med bringebærdressing
Grønn salat med selskapserter, ristet bacon og brødkrutonger
Grønn salat med serrano-skinke og tomatvinaigrette
Høstsalat med kylling og linser
Kirsebær og fersken i god saus
Krabbesalat på artisjokkbunner
Kylling med ruccula, løvetann og bønner
Kyllingsalat med grønne bønner
Middagssalat med løk, bønner og mais
Nudelsalat med sesampasta og paprika
Pasta-, paprika- og broccoli salat
Pastasalat med frisk basilikum
Polsk rødbetsalat med marinade
Potetsalat med fransk dressing
Potetsalat med sennep og spekepølse
Rissalat med blåskjell eller tunfisk
Rødbetsalat med eple, løk og sylteagurk
Rødbetsalat med roquefort og kapers
Rødkålsalat med epler og svisker
Salat av klippfisk og poteter med oliven og paprika
Salat med avcado, mango og grapefrukt
Salat med avokado og røkt fisk
Salat med fetaost, løk og agurk
Salat med grønn paprika og tomat
Salat med marinert sild og nypoteter
Salat med squash, tomater og ost
Salat med søt sitron- og ingefærdressing
Salat med varmrøkt rypebryst og nypotet
Sjampinjongsalat med rødbeter og eple
Syltet aubergine og tomat med koriander
Traktkantarellsalat med rødbeter
Tunfisksalat med bønner og mais