Flere resulteter finnes under oppskriften
1 stor kylling
2 l vann
1 hønsebuljongterning
1/2 g safran
1 ts hele korianderfrø
1/2 ts pepper
1 ts salt
250 g bulghur
50 g lyse rosiner
50 g skåldede mandler i strimler
Dressing:
1 dl olivenolje
2 ss eplesidereddik
1 liten tørr chilipepper, finsmuldret
2 ts gurkemeie
salt
frisk koriander
1 romano eller annen salat
Kok opp vannet med buljongterning, safran, korianderfrø, salt og pepper, og legg kyllingen i. La den trekke til den er gjennomkokt, i cirka én time. Ta den opp og avkjøl den.
Flå skinnet av kyllingen, og skjær kjøttet fra beina i pene strimler.
Kok opp ca 5 dl av hønsebuljongen, og rør inn bulghur. Kok den ca 25 minutter, til all væsken er absorbert. Gi rosinene et oppkok i litt av buljongen. Bland bulghur og rosiner, og rør inn litt hakket, frisk koriander.
Bland alt til dressingen, og hell halvparten over bulguren. Hell resten av dressingen over kyllingen, og bland den med bulghur.
Skyll og riv opp salaten, og legg den i en salatbolle. Legg bulghur og kylling over, dryss på gurkemeie og mandler. Pynt med koriander.
Agurk- og fetasalat med fennikel og mynte
Appelsinsalat med avocado og løk
Auberginesalat med løk og paprika
Avocado, appelsin og mandelsalat
Avokadosalat med strimlet svinekjøtt
Blandet salat med feta og grillede ferskener
Frisk salat med lettsaltet lårtunge, asparges og pepperrotkrem
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fruktsalat med jordbær og fylt sjokolade
Geitostsalat med bringebærdressing
Grønn salat med selskapserter, ristet bacon og brødkrutonger
Grønn salat med serrano-skinke og tomatvinaigrette
Høstsalat med kylling og linser
Kirsebær og fersken i god saus
Krabbesalat på artisjokkbunner
Kylling med ruccula, løvetann og bønner
Kyllingsalat med grønne bønner
Middagssalat med løk, bønner og mais
Nudelsalat med sesampasta og paprika
Pasta-, paprika- og broccoli salat
Pastasalat med frisk basilikum
Polsk rødbetsalat med marinade
Potetsalat med fransk dressing
Potetsalat med sennep og spekepølse
Rissalat med blåskjell eller tunfisk
Rødbetsalat med eple, løk og sylteagurk
Rødbetsalat med roquefort og kapers
Rødkålsalat med epler og svisker
Salat av klippfisk og poteter med oliven og paprika
Salat med avcado, mango og grapefrukt
Salat med avokado og røkt fisk
Salat med fetaost, løk og agurk
Salat med grønn paprika og tomat
Salat med marinert sild og nypoteter
Salat med squash, tomater og ost
Salat med søt sitron- og ingefærdressing
Salat med varmrøkt rypebryst og nypotet
Sjampinjongsalat med rødbeter og eple
Syltet aubergine og tomat med koriander
Traktkantarellsalat med rødbeter
Tunfisksalat med bønner og mais