Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ½ kg hodekål, ca 3 liter strimlet
4-5 ss friskpresset sitronsaft
1 ts salt
1 dl vann
½ dl olje
Finstrimlet hodekål med syrlig marinade kan oppbevares i kjøleskap ca 1 uke uten at C-vitamininnholdet synker nevneverdig. Det er derfor praktisk å lage en stor porsjon som siden kan blandes til forskjellige salater.
Strimle hodekålen fint, for eksempel med snittskiven på en food processor eller for hånd med en skarp kniv eller ostehøvel. Vil man ha kålen myk, kan den bløtlegges. Legg den i en krukke, hell over kokende vann og la den stå i 3-4 minutter. Hell av vannet og la kålen renne godt av.
Legg den strimlede kålen i et par plastposer à ca 3 liter. Bland marinaden og fordel den i posene. Press ut luften, knyt sammen og vend posene slik at kål og marinade blandes. Oppbevares i kjøleskap. En pose kål rekker til 8 personer.
Ta fram den mengden som behøves, legg kålen i en bolle og bland med en av følgende forslag:
Bland kålen med grovrevet eple, finstrimlet stilkselleri eller hakket sylteagurk og litt rømme. Smak til med revet pepperrot eller litt karri.
Bland kålen med hermetisk, knust ananas med saft og noen rosiner.
Bland kålen med grovrevet gulrot og finsnittet purre.
Bland kålen med finstrimlet paprika eller staver av slangeagurk og salte peanøtter.
Agurk- og fetasalat med fennikel og mynte
Appelsinsalat med avocado og løk
Auberginesalat med løk og paprika
Avocado, appelsin og mandelsalat
Avokadosalat med strimlet svinekjøtt
Blandet salat med feta og grillede ferskener
Frisk salat med lettsaltet lårtunge, asparges og pepperrotkrem
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fruktsalat med jordbær og fylt sjokolade
Geitostsalat med bringebærdressing
Grønn salat med selskapserter, ristet bacon og brødkrutonger
Grønn salat med serrano-skinke og tomatvinaigrette
Høstsalat med kylling og linser
Kirsebær og fersken i god saus
Krabbesalat på artisjokkbunner
Kylling med ruccula, løvetann og bønner
Kyllingsalat med grønne bønner
Middagssalat med løk, bønner og mais
Nudelsalat med sesampasta og paprika
Pasta-, paprika- og broccoli salat
Pastasalat med frisk basilikum
Polsk rødbetsalat med marinade
Potetsalat med fransk dressing
Potetsalat med sennep og spekepølse
Rissalat med blåskjell eller tunfisk
Rødbetsalat med eple, løk og sylteagurk
Rødbetsalat med roquefort og kapers
Rødkålsalat med epler og svisker
Salat av klippfisk og poteter med oliven og paprika
Salat med avcado, mango og grapefrukt
Salat med avokado og røkt fisk
Salat med fetaost, løk og agurk
Salat med grønn paprika og tomat
Salat med marinert sild og nypoteter
Salat med squash, tomater og ost
Salat med søt sitron- og ingefærdressing
Salat med varmrøkt rypebryst og nypotet
Sjampinjongsalat med rødbeter og eple
Syltet aubergine og tomat med koriander
Traktkantarellsalat med rødbeter
Tunfisksalat med bønner og mais