Flere resulteter finnes under oppskriften
1 fasan, 1-1 1/2 kg
vann
2 ts salt
300 g sukkererter
2 gulrøtter
200 g ferske sjampinjonger
1 salathode
Saus:
1 eggeplomme
1 ss vineddik
1/2 krm salt
noen kron hvit pepper
1 ts fransk sennep
4 ss crème fraîche
Fjern innmaten, skyll og tørk fuglen. Del den i 4 biter. Legg den i kokende vann, så mye at det dekker fasanbitene, ca 1 liter. Tilsett salt. Kok opp og skum av. Ta kjelen fra varmen og la kjøttet trekke under lokk i ca 25 minutter eller til kjøttet er mørt.
Kok sukkerertene i lettsaltet vann i ca 10 minutter eller tin frosne sukkererter dersom det brukes. Skrell gulrøttene og skjær dem i tynne skiver. Forvelles i kokende vann i 2-3 minutter. Rens og skjær soppen i skiver. Skyll og skjær salaten i strimler. Ta opp fasanbitene av kraften. Ben ut og dem dem i små stykker.
Legg opp salaten i porsjonsskåler eller på tallerkener. Alt bortsett fra salaten og soppen skal være varmt, men ikke for varmt.
Rør sammen eggeplomme og krydder. Tilsett de øvrige ingrediensene. Hell litt saus over hver tallerken. Server resten ved siden av sammen med godt brød.
Agurk- og fetasalat med fennikel og mynte
Appelsinsalat med avocado og løk
Auberginesalat med løk og paprika
Avocado, appelsin og mandelsalat
Avokadosalat med strimlet svinekjøtt
Blandet salat med feta og grillede ferskener
Frisk salat med lettsaltet lårtunge, asparges og pepperrotkrem
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fruktsalat med jordbær og fylt sjokolade
Geitostsalat med bringebærdressing
Grønn salat med selskapserter, ristet bacon og brødkrutonger
Grønn salat med serrano-skinke og tomatvinaigrette
Høstsalat med kylling og linser
Kirsebær og fersken i god saus
Krabbesalat på artisjokkbunner
Kylling med ruccula, løvetann og bønner
Kyllingsalat med grønne bønner
Middagssalat med løk, bønner og mais
Nudelsalat med sesampasta og paprika
Pasta-, paprika- og broccoli salat
Pastasalat med frisk basilikum
Polsk rødbetsalat med marinade
Potetsalat med fransk dressing
Potetsalat med sennep og spekepølse
Rissalat med blåskjell eller tunfisk
Rødbetsalat med eple, løk og sylteagurk
Rødbetsalat med roquefort og kapers
Rødkålsalat med epler og svisker
Salat av klippfisk og poteter med oliven og paprika
Salat med avcado, mango og grapefrukt
Salat med avokado og røkt fisk
Salat med fetaost, løk og agurk
Salat med grønn paprika og tomat
Salat med marinert sild og nypoteter
Salat med squash, tomater og ost
Salat med søt sitron- og ingefærdressing
Salat med varmrøkt rypebryst og nypotet
Sjampinjongsalat med rødbeter og eple
Syltet aubergine og tomat med koriander
Traktkantarellsalat med rødbeter
Tunfisksalat med bønner og mais