Flere resulteter finnes under oppskriften
2 modne avokadoer
små hodesalatklader
4 lange, løvtynne osteskiver eller høvlet parmesan
2-3 ss fin olivenolje
Dressing:
1 hvitløksfedd
2-3 ss fin rødvinseddik
1 egg + 1 eggeplomme
2 dl solsikkeolje
50 g finrevet parmesan
salt
pepper
Start med dressingen. Skrell hvitløken. Mos og finhakk den. Legg den i en food processor sammen med eddiken og eggeplommen. Knekk i egget. Kjør maskinen noen sekunder og hell deretter i oljen i en smal stråle gjennom åpningen i lokket. Stans maskinen og bland i den revne osten. Smak til med salt og pepper. Kjør noen sekunder til. Dressingen blir tykk som majones. Spe med varmt vann til ønsket, litt kremaktig konsistens.
Rett før måltidet anrettes friske salatblader på fire tallerkner. Legg en halv avokado i tynne skiver på hver tallerken og legg salatblader oppå der igjen. Øs deretter på godt med dressing. Legg de tynne osteskivene på toppen, hell litt olivenolje på osten og dryss på litt pepper fra kvern. Server straks.
På London-kroen Quaglino`s er denne salaten en av de mest bestilte forrettene.
Agurk- og fetasalat med fennikel og mynte
Appelsinsalat med avocado og løk
Auberginesalat med løk og paprika
Avocado, appelsin og mandelsalat
Avokadosalat med strimlet svinekjøtt
Blandet salat med feta og grillede ferskener
Frisk salat med lettsaltet lårtunge, asparges og pepperrotkrem
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fruktsalat med jordbær og fylt sjokolade
Geitostsalat med bringebærdressing
Grønn salat med selskapserter, ristet bacon og brødkrutonger
Grønn salat med serrano-skinke og tomatvinaigrette
Høstsalat med kylling og linser
Kirsebær og fersken i god saus
Krabbesalat på artisjokkbunner
Kylling med ruccula, løvetann og bønner
Kyllingsalat med grønne bønner
Middagssalat med løk, bønner og mais
Nudelsalat med sesampasta og paprika
Pasta-, paprika- og broccoli salat
Pastasalat med frisk basilikum
Polsk rødbetsalat med marinade
Potetsalat med fransk dressing
Potetsalat med sennep og spekepølse
Rissalat med blåskjell eller tunfisk
Rødbetsalat med eple, løk og sylteagurk
Rødbetsalat med roquefort og kapers
Rødkålsalat med epler og svisker
Salat av klippfisk og poteter med oliven og paprika
Salat med avcado, mango og grapefrukt
Salat med avokado og røkt fisk
Salat med fetaost, løk og agurk
Salat med grønn paprika og tomat
Salat med marinert sild og nypoteter
Salat med squash, tomater og ost
Salat med søt sitron- og ingefærdressing
Salat med varmrøkt rypebryst og nypotet
Sjampinjongsalat med rødbeter og eple
Syltet aubergine og tomat med koriander
Traktkantarellsalat med rødbeter
Tunfisksalat med bønner og mais