Flere resulteter finnes under oppskriften
2 grønnsakbuljongterninger
200 g langkornet ris
300 g små squash
1 hvitløkfedd, finhakket
4 ss olivenolje
finrevet skall og saften av 1 sitron
½ rødløk i tynne skiver
4 tomater i båter
100 g stenfrie sorte oliven
en liten håndfull frisk mynte, grovhakket
salt
pepper
100 g fetaost
varmt pitabrød til servering
Kok opp buljongterningene i 8,5 dl vann i en stor kjele og rør til terningen er oppløst. Tilsett risen, rør godt og kok den i 10-12 minutter til den er akkurat mør. Sil av.
Mens risen koker, skjærer du squashen i tynne skiver og legger dem i en serveringsbolle sammen med finhakket hvitløk, olivenolje, revet sitronskall og sitronsaft, rødløk, tomater, sorte oliven og mynte. Smak til med salt og pepper og rør alt godt sammen.
Bland den godt avrente risen med grønnsakene i bollen. Smuldre fetaost over og server salaten varm eller kald med varmt pitabrød.
Agurk- og fetasalat med fennikel og mynte
Appelsinsalat med avocado og løk
Auberginesalat med løk og paprika
Avocado, appelsin og mandelsalat
Avokadosalat med strimlet svinekjøtt
Blandet salat med feta og grillede ferskener
Frisk salat med lettsaltet lårtunge, asparges og pepperrotkrem
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fruktsalat med jordbær og fylt sjokolade
Geitostsalat med bringebærdressing
Grønn salat med selskapserter, ristet bacon og brødkrutonger
Grønn salat med serrano-skinke og tomatvinaigrette
Høstsalat med kylling og linser
Kirsebær og fersken i god saus
Krabbesalat på artisjokkbunner
Kylling med ruccula, løvetann og bønner
Kyllingsalat med grønne bønner
Middagssalat med løk, bønner og mais
Nudelsalat med sesampasta og paprika
Pasta-, paprika- og broccoli salat
Pastasalat med frisk basilikum
Polsk rødbetsalat med marinade
Potetsalat med fransk dressing
Potetsalat med sennep og spekepølse
Rissalat med blåskjell eller tunfisk
Rødbetsalat med eple, løk og sylteagurk
Rødbetsalat med roquefort og kapers
Rødkålsalat med epler og svisker
Salat av klippfisk og poteter med oliven og paprika
Salat med avcado, mango og grapefrukt
Salat med avokado og røkt fisk
Salat med fetaost, løk og agurk
Salat med grønn paprika og tomat
Salat med marinert sild og nypoteter
Salat med squash, tomater og ost
Salat med søt sitron- og ingefærdressing
Salat med varmrøkt rypebryst og nypotet
Sjampinjongsalat med rødbeter og eple
Syltet aubergine og tomat med koriander
Traktkantarellsalat med rødbeter
Tunfisksalat med bønner og mais