Flere resulteter finnes under oppskriften
3-4 ferske reinsdyrtunger
kokte nypoteter eller mandelpoteter
salatblader fra rødbeter
alfalfa-spirer
Urtedressing:
1 1/2 dl seterrømme
1 ss finhakket sitrontimian
1 ss finhakket peppermynte
1 ss finhakket gressløk
2 ss sitronsaft
salt
nykvernet pepper
Vinaigrette:
2 dl flatbladet persille
1 dl olivenolje
2 ss balsamicoeddik
Skyll tungene godt i rennende kaldt vann. Legg dem i lettsaltet vann, og kok dem i ca 1,5 time. Tungene er ferdige når skinnet får bobler.
Rens tungene mens de ligger i vannet. Avkjøl og skjær dem i fine, tynne skiver. Kok potetene.
Bland rømme med urtene til dressingen. Smak til med sitron, salt og pepper.
Vask rødbetbladene godt, og vend dem i urtedressingen sammen med alfalfa-spirene.
Forvell bladpersillen til vinaigretten i lettsaltet vann. Avkjøl og kjør sammen med olivenolje i en kjøkkenmaskin. Sil blandingen gjennom et kjøkkenhåndkle, og bland sammen med balsamico.
Rull kjøttskivene rundt salaten med urtedressingen. Anrett på tallerkner med nykokte poteter, og drypp vinaigretten over.
Agurk- og fetasalat med fennikel og mynte
Appelsinsalat med avocado og løk
Auberginesalat med løk og paprika
Avocado, appelsin og mandelsalat
Avokadosalat med strimlet svinekjøtt
Blandet salat med feta og grillede ferskener
Frisk salat med lettsaltet lårtunge, asparges og pepperrotkrem
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fruktsalat med jordbær og fylt sjokolade
Geitostsalat med bringebærdressing
Grønn salat med selskapserter, ristet bacon og brødkrutonger
Grønn salat med serrano-skinke og tomatvinaigrette
Høstsalat med kylling og linser
Kirsebær og fersken i god saus
Krabbesalat på artisjokkbunner
Kylling med ruccula, løvetann og bønner
Kyllingsalat med grønne bønner
Middagssalat med løk, bønner og mais
Nudelsalat med sesampasta og paprika
Pasta-, paprika- og broccoli salat
Pastasalat med frisk basilikum
Polsk rødbetsalat med marinade
Potetsalat med fransk dressing
Potetsalat med sennep og spekepølse
Rissalat med blåskjell eller tunfisk
Rødbetsalat med eple, løk og sylteagurk
Rødbetsalat med roquefort og kapers
Rødkålsalat med epler og svisker
Salat av klippfisk og poteter med oliven og paprika
Salat med avcado, mango og grapefrukt
Salat med avokado og røkt fisk
Salat med fetaost, løk og agurk
Salat med grønn paprika og tomat
Salat med marinert sild og nypoteter
Salat med squash, tomater og ost
Salat med søt sitron- og ingefærdressing
Salat med varmrøkt rypebryst og nypotet
Sjampinjongsalat med rødbeter og eple
Syltet aubergine og tomat med koriander
Traktkantarellsalat med rødbeter
Tunfisksalat med bønner og mais