Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg små rødbeter med stilk og blad
4 ss rødvinseddik
salt
2 hvitløkfedd
10-12 stilker bladpersille eller vanlig persille
3 ss kaldpresset olivenolje
nykvernet svart pepper
Skjær av rødbetebladene og stilkene 5-8 cm over festet, skyll dem og legg dem til side. Skrubb rødbetene, pass på at rotstilken ikke blir skadet. Ha rødbetene i en kasserolle og hell på vann så det dekker. La rødbetene koke på svak varme i 45-75 minutter, avhengig av størrelsen. De skal være så vidt møre når du stikker i dem med en gaffel.
Sil kokevannet av rødbetene og skyll dem i kaldt vann. Gni av skallet med hendene og skjær av stilkfeste og rot. Del rødbetene i to og skjær dem i tykke skiver. Skjær stilker og blad i 3 cm store stykker. Ha dem i en kasserolle, hell på vann så det dekker og kok dem i ca 15 minutter eller til de er møre, men fremdeles litt faste. Tilsett eddik og salt 2 minutter før de er ferdige.
Ta kasserollen av platen og tilsett rødbetskivene. Bland det hele godt og la det avkjøles. Legg på lokk og la kasserollen stå i kjøleskapet ca 1 time.
Skrell i mellomtiden hvitløken og hakk den grovt. Skyll persillen og finhakk bladene. Ta opp rødbeter, blad og stilker fra kraften med en hullsleiv. Ha dem over i en bolle og drypp på olivenoljen. Smak eventuelt til med mer eddik og dryss på hakket hvitløk, persille, nykvernet pepper. Server brød til.
Agurk- og fetasalat med fennikel og mynte
Appelsinsalat med avocado og løk
Auberginesalat med løk og paprika
Avocado, appelsin og mandelsalat
Avokadosalat med strimlet svinekjøtt
Blandet salat med feta og grillede ferskener
Frisk salat med lettsaltet lårtunge, asparges og pepperrotkrem
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fruktsalat med jordbær og fylt sjokolade
Geitostsalat med bringebærdressing
Grønn salat med selskapserter, ristet bacon og brødkrutonger
Grønn salat med serrano-skinke og tomatvinaigrette
Høstsalat med kylling og linser
Kirsebær og fersken i god saus
Krabbesalat på artisjokkbunner
Kylling med ruccula, løvetann og bønner
Kyllingsalat med grønne bønner
Middagssalat med løk, bønner og mais
Nudelsalat med sesampasta og paprika
Pasta-, paprika- og broccoli salat
Pastasalat med frisk basilikum
Polsk rødbetsalat med marinade
Potetsalat med fransk dressing
Potetsalat med sennep og spekepølse
Rissalat med blåskjell eller tunfisk
Rødbetsalat med eple, løk og sylteagurk
Rødbetsalat med roquefort og kapers
Rødkålsalat med epler og svisker
Salat av klippfisk og poteter med oliven og paprika
Salat med avcado, mango og grapefrukt
Salat med avokado og røkt fisk
Salat med fetaost, løk og agurk
Salat med grønn paprika og tomat
Salat med marinert sild og nypoteter
Salat med squash, tomater og ost
Salat med søt sitron- og ingefærdressing
Salat med varmrøkt rypebryst og nypotet
Sjampinjongsalat med rødbeter og eple
Syltet aubergine og tomat med koriander
Traktkantarellsalat med rødbeter
Tunfisksalat med bønner og mais