Flere resulteter finnes under oppskriften
300 g makaroni
3 liter vann
1 ½ ss salt
Dressing:
1 ss hvitvinseddik
2 krm salt
1 ts basilikum eller oregano
3 ss olje + 1 ss vann
1 dl hakket persille eller gressløk
Makaroni finnes i ulike former og med forskjellig veggtykkelse. Har derfor ulike koketider og egenvekt, avhengig av sort:
Snarkokt makaroni 3 min, makaroniskruer 9-11 min, vanlig makaroni 12-15 min og makaroniskjell 12-15 min.
Kok opp vannet i et rommelig kokekar. Hell i salt og makaroni. Rør om til vannet koker opp på nytt, ellers kan makaronien klebe seg sammen. La makaronien fosskoke uten lokk. Ta opp en og prøv om den gir passe tyggemotstand.
Hell makaronien i et dørslag slik at kokevannet renner av. Hvis den skal serveres med en gang, helles den i en varm bolle og blandes med litt margarin eller smør. Hvis den skal brukes til pudding eller salat, skylles den med kaldt vann og får renne godt av.
Bland vineddiksausen. Hell den kokte makaronien i et dørslag, la den renne godt av. Bland den varm med dressingen. Avkjøl. Bland i det kryddergrønne like før servering.
Agurk- og fetasalat med fennikel og mynte
Appelsinsalat med avocado og løk
Auberginesalat med løk og paprika
Avocado, appelsin og mandelsalat
Avokadosalat med strimlet svinekjøtt
Blandet salat med feta og grillede ferskener
Frisk salat med lettsaltet lårtunge, asparges og pepperrotkrem
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fruktsalat med jordbær og fylt sjokolade
Geitostsalat med bringebærdressing
Grønn salat med selskapserter, ristet bacon og brødkrutonger
Grønn salat med serrano-skinke og tomatvinaigrette
Høstsalat med kylling og linser
Kirsebær og fersken i god saus
Krabbesalat på artisjokkbunner
Kylling med ruccula, løvetann og bønner
Kyllingsalat med grønne bønner
Middagssalat med løk, bønner og mais
Nudelsalat med sesampasta og paprika
Pasta-, paprika- og broccoli salat
Pastasalat med frisk basilikum
Polsk rødbetsalat med marinade
Potetsalat med fransk dressing
Potetsalat med sennep og spekepølse
Rissalat med blåskjell eller tunfisk
Rødbetsalat med eple, løk og sylteagurk
Rødbetsalat med roquefort og kapers
Rødkålsalat med epler og svisker
Salat av klippfisk og poteter med oliven og paprika
Salat med avcado, mango og grapefrukt
Salat med avokado og røkt fisk
Salat med fetaost, løk og agurk
Salat med grønn paprika og tomat
Salat med marinert sild og nypoteter
Salat med squash, tomater og ost
Salat med søt sitron- og ingefærdressing
Salat med varmrøkt rypebryst og nypotet
Sjampinjongsalat med rødbeter og eple
Syltet aubergine og tomat med koriander
Traktkantarellsalat med rødbeter
Tunfisksalat med bønner og mais