Flere resulteter finnes under oppskriften
1 dypfryst, tint hummer
500 g dypfryste reker
1 papaya eller 1 mango
1 finstrimlet grønn paprika
1 finstrimlet rød paprika
2 dl purre i tynne ringer
2 appelsiner i båter
1 lite hode plukksalat
Dressing:
½ dl presset appelsinsaft
½ dl presset sitron
1 ss revet frisk ingefær
4-5 ss olivenolje
salt
malt svart pepper
Tin hummeren. Ta bort pave og tarm. Skjær hummerhalen i terninger, ta vare på rogn og småkjøtt. Del hver klo i to deler og ta vare på de tomme skallene til garnering. Tin og rens rekene. Spar noen til garnering.
Skjær halvparten av papayaen eller mangoen i småbiter, resten i skiver til garnering.
Bland hummerkjøtt, reker, papayabiter, paprika, purre og halve appelsinbåter forsiktig i en bolle og sett den kaldt.
Skjær halvparten av salatbladene i strimler og visp sammen dressingen like før servering. Bland først salatstrimlene og deretter dressingen inn i den kalde skalldyrsblandingen.
Kle en salatbolle med resten av salatbladene og legg skalldyrblandingen over. Pynt med reker, hummerklør og frukt. Server gjerne med stekte brødterninger.
Agurk- og fetasalat med fennikel og mynte
Appelsinsalat med avocado og løk
Auberginesalat med løk og paprika
Avocado, appelsin og mandelsalat
Avokadosalat med strimlet svinekjøtt
Blandet salat med feta og grillede ferskener
Frisk salat med lettsaltet lårtunge, asparges og pepperrotkrem
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fruktsalat med jordbær og fylt sjokolade
Geitostsalat med bringebærdressing
Grønn salat med selskapserter, ristet bacon og brødkrutonger
Grønn salat med serrano-skinke og tomatvinaigrette
Høstsalat med kylling og linser
Kirsebær og fersken i god saus
Krabbesalat på artisjokkbunner
Kylling med ruccula, løvetann og bønner
Kyllingsalat med grønne bønner
Middagssalat med løk, bønner og mais
Nudelsalat med sesampasta og paprika
Pasta-, paprika- og broccoli salat
Pastasalat med frisk basilikum
Polsk rødbetsalat med marinade
Potetsalat med fransk dressing
Potetsalat med sennep og spekepølse
Rissalat med blåskjell eller tunfisk
Rødbetsalat med eple, løk og sylteagurk
Rødbetsalat med roquefort og kapers
Rødkålsalat med epler og svisker
Salat av klippfisk og poteter med oliven og paprika
Salat med avcado, mango og grapefrukt
Salat med avokado og røkt fisk
Salat med fetaost, løk og agurk
Salat med grønn paprika og tomat
Salat med marinert sild og nypoteter
Salat med squash, tomater og ost
Salat med søt sitron- og ingefærdressing
Salat med varmrøkt rypebryst og nypotet
Sjampinjongsalat med rødbeter og eple
Syltet aubergine og tomat med koriander
Traktkantarellsalat med rødbeter
Tunfisksalat med bønner og mais