Flere resulteter finnes under oppskriften
6 ss olivenolje
3 hvitløkfedd i skiver
2 røde chilier uten frø, i tynne strimler
4 ts spisskummenfrø, lett knust
2 bokser à 400 g kikerter, avrent og skylt
3 tomater uten frø i terninger
revet skall av 1 sitron
salt
pepper
1 nanbrød (se egen opskrift)
Tilbehør:
30 g friske korianderblader
½ slangeagurk i tykke staver
1 rødløk i tynne skiver
125 g frisk spinat
Hell 5 ss av oljen i en stor stekepanne og ha i hvitløk, chili og spisskummen. Varm det hele over middels varme i 10 minutter, pass på at hvitløken ikke blir brent. I mellomtiden setter du grillen på middels varme.
Ha kikertene i stekepannen og varm dem i 5 minutter.
Tilsett tomater, sitronskall og sitronsaft og smak til med salt og pepper. Sett pannen til side.
Pensle nanbrødet med resten av oljen. Grill begge sider til det er gyllent og sprøtt og riv det i 3 cm brede biter.
Vend tilbehøret sammen med salt og pepper etter smak. Fordel salaten på 4 tallerkener, ha på kikertblandingen og topp med nankrutonger. Server gjerne med naturell yoghurt iblandet frisk hakket mynte.
Agurk- og fetasalat med fennikel og mynte
Appelsinsalat med avocado og løk
Auberginesalat med løk og paprika
Avocado, appelsin og mandelsalat
Avokadosalat med strimlet svinekjøtt
Blandet salat med feta og grillede ferskener
Frisk salat med lettsaltet lårtunge, asparges og pepperrotkrem
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fruktsalat med jordbær og fylt sjokolade
Geitostsalat med bringebærdressing
Grønn salat med selskapserter, ristet bacon og brødkrutonger
Grønn salat med serrano-skinke og tomatvinaigrette
Høstsalat med kylling og linser
Kirsebær og fersken i god saus
Krabbesalat på artisjokkbunner
Kylling med ruccula, løvetann og bønner
Kyllingsalat med grønne bønner
Middagssalat med løk, bønner og mais
Nudelsalat med sesampasta og paprika
Pasta-, paprika- og broccoli salat
Pastasalat med frisk basilikum
Polsk rødbetsalat med marinade
Potetsalat med fransk dressing
Potetsalat med sennep og spekepølse
Rissalat med blåskjell eller tunfisk
Rødbetsalat med eple, løk og sylteagurk
Rødbetsalat med roquefort og kapers
Rødkålsalat med epler og svisker
Salat av klippfisk og poteter med oliven og paprika
Salat med avcado, mango og grapefrukt
Salat med avokado og røkt fisk
Salat med fetaost, løk og agurk
Salat med grønn paprika og tomat
Salat med marinert sild og nypoteter
Salat med squash, tomater og ost
Salat med søt sitron- og ingefærdressing
Salat med varmrøkt rypebryst og nypotet
Sjampinjongsalat med rødbeter og eple
Syltet aubergine og tomat med koriander
Traktkantarellsalat med rødbeter
Tunfisksalat med bønner og mais