Flere resulteter finnes under oppskriften
1 isbergsalat
1 liten bunt stilkselleri
3-4 tomater
1 bunt vårløk
2-3 gulrøtter
1 boks maiskorn, ca 285 g
100 g bønneskudd, friske eller hermetiske
100 g tynne baconskiver uten svor
3 loffskiver
2 ss olje
3 egg
1 liten bunt gressløk
3 ss solsikkefrø
100 g revet cheddarost
OSTEDRESSING:
100 g mild blåmuggost
1 hvitløkfedd
1 dl crème fraîche
salt
nykvernet hvit pepper
2 ss virgin olivenolje
FRANSK DRESSING:
4 ss hvitvinseddik
salt
nykvernet hvit pepper
1 ts dijonsennep
16 ss virgin olivenolje (2,4 dl)
THOUSAND ISLAND DRESSING:
1 dl majones
2 ss tomatketchup
1 lite egg
1 liten rød paprika
2-3 ss hakket persille
2 dråper tabascosaus
Finn fram serveringsboller og legg opp ingrediensene hver for seg i bollene etter hvert.
Skyll salaten og rist vannet godt av den. Skjær bort grove bladnerver og riv eller skjær bladene i store biter. Skyll sellerien og dra av grove tråder. Skjær den i tynne skiver. Skyll tomatene og skjær dem i båter.
Skyll og rens vårløken og skjær den i tynne ringer. Skrell gulrøttene og riv dem grovt.
Sil kraften av maiskornene. Ha bønneskuddene i et dørslag og skyll dem godt i kaldt vann. La dem renne godt av.
Klipp eller skjær baconet i tynne strimler. Ha baconet i en stekepanne og stek det på middels varme til det er sprøtt. Ta det opp med hullsleiv og la det renne av på kjøkkenpapir.
Skjær loffskivene i terninger. Ha oljen i stekepannen du brukte baconet og varm den. Stek loffterningene på middels varme til de er gyllenbrune på alle sider. Ta dem opp med hullsleiv og la dem renne av på kjøkkenpapir.
Legg alle eggene, også de til Thousand Island-dressingen, i kokende vann og kok dem i 10 minutter. Skyll dem i kaldt vann og ta av skallet. Legg egget til dressingen til side og skjær de andre i båter. Skyll gressløken og klipp den smått.
Ha solsikkefrø og revet ost i serveringsboller.
Ostedressingen: Mos blåmuggosten med gaffel i en bolle. Skrell og press hvitløkfeddet og bland det med osten. Rør inn crème fraîche, litt salt og pepper og olivenolje. Rør til alt er godt blandet.
Fransk dressing: Ha alle ingrediensene i et ristebeger eller glass med skruløkk og rist sammen.
Thousand Island-dressing: Bland majones og ketchup. Hakk det kokte egget. Skyll paprikaen, fjern frø, stilk og hvite ribber og skjær kjøttet i små terninger. Ha egg, paprika og persille i majonesblandingen og smak dressingen til med tabasco.
Ha dressingene i små boller og sett dem ved siden av de andre salatingrediensene.
Agurk- og fetasalat med fennikel og mynte
Appelsinsalat med avocado og løk
Auberginesalat med løk og paprika
Avocado, appelsin og mandelsalat
Avokadosalat med strimlet svinekjøtt
Blandet salat med feta og grillede ferskener
Frisk salat med lettsaltet lårtunge, asparges og pepperrotkrem
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fruktsalat med jordbær og fylt sjokolade
Geitostsalat med bringebærdressing
Grønn salat med selskapserter, ristet bacon og brødkrutonger
Grønn salat med serrano-skinke og tomatvinaigrette
Høstsalat med kylling og linser
Kirsebær og fersken i god saus
Krabbesalat på artisjokkbunner
Kylling med ruccula, løvetann og bønner
Kyllingsalat med grønne bønner
Middagssalat med løk, bønner og mais
Nudelsalat med sesampasta og paprika
Pasta-, paprika- og broccoli salat
Pastasalat med frisk basilikum
Polsk rødbetsalat med marinade
Potetsalat med fransk dressing
Potetsalat med sennep og spekepølse
Rissalat med blåskjell eller tunfisk
Rødbetsalat med eple, løk og sylteagurk
Rødbetsalat med roquefort og kapers
Rødkålsalat med epler og svisker
Salat av klippfisk og poteter med oliven og paprika
Salat med avcado, mango og grapefrukt
Salat med avokado og røkt fisk
Salat med fetaost, løk og agurk
Salat med grønn paprika og tomat
Salat med marinert sild og nypoteter
Salat med squash, tomater og ost
Salat med søt sitron- og ingefærdressing
Salat med varmrøkt rypebryst og nypotet
Sjampinjongsalat med rødbeter og eple
Syltet aubergine og tomat med koriander
Traktkantarellsalat med rødbeter
Tunfisksalat med bønner og mais