Flere resulteter finnes under oppskriften
5 dl melk 1 kokt hummer 750 g renskåret, fersk gjedde 4 hardkokte egg ev noen krepsehaler salatblad, persille, syltede rødbeter til pynt SAUS: 30 g smør 30 g hvetemel 3 dl hummermelk 3 dl fiskekraft ½ løk 2 pepperkorn 1 dl fløte sherry paprika
Ta hummerkjøttet forsiktig ut av skallet. Knus skallet og beina og kok godt opp med melk. Trekk gjeddestykkene i den avsilte hummermelken og avkjøl dem. Når de er kalde, skjæres de i passe store strimler. Hummerkjøttet skjæres også i avlange stykker. Skjær eggene i skiver. Til sausen kokes 3 dl av hummermelken som gjedden er kokt i, med fiskekraft, løk og pepperkorn i 5 minutter. Smelt sammen smør og mel og spe med avsilt kraft/melk. Når sausen er blitt tykk, tilsettes fløten, og sausen koker 5 minutter under stadig omrøring. Smak til med fløte, sherry og paprika, og eventuelt litt salt. Legg lagvis på et fat: gjeddestykker, hummer, eventuelle krepsehaler og eggeskiver. Hell litt hummersaus over hvert lag. Pynt salaten med salatblad, eventuelt noen eggeskiver/-båter, ltt persille og staver av syltede rødbeter. Server resten av hummersausen, eventuelt kald, ved siden av. Hvis det er en hunnhummer med rogn som brukes, gnis rognen ut med et par ss smør og has i sausen sammen med vinen. I stedet for saus kan du bruke bare majones. Gjedde kan erstattes av annen fisk. For eksempel breiflabb. Ristet loff passer best å servere ved siden av.
Agurk- og fetasalat med fennikel og mynte
Appelsinsalat med avocado og løk
Auberginesalat med løk og paprika
Avocado, appelsin og mandelsalat
Avokadosalat med strimlet svinekjøtt
Blandet salat med feta og grillede ferskener
Frisk salat med lettsaltet lårtunge, asparges og pepperrotkrem
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fruktsalat med jordbær og fylt sjokolade
Geitostsalat med bringebærdressing
Grønn salat med selskapserter, ristet bacon og brødkrutonger
Grønn salat med serrano-skinke og tomatvinaigrette
Høstsalat med kylling og linser
Kirsebær og fersken i god saus
Krabbesalat på artisjokkbunner
Kylling med ruccula, løvetann og bønner
Kyllingsalat med grønne bønner
Middagssalat med løk, bønner og mais
Nudelsalat med sesampasta og paprika
Pasta-, paprika- og broccoli salat
Pastasalat med frisk basilikum
Polsk rødbetsalat med marinade
Potetsalat med fransk dressing
Potetsalat med sennep og spekepølse
Rissalat med blåskjell eller tunfisk
Rødbetsalat med eple, løk og sylteagurk
Rødbetsalat med roquefort og kapers
Rødkålsalat med epler og svisker
Salat av klippfisk og poteter med oliven og paprika
Salat med avcado, mango og grapefrukt
Salat med avokado og røkt fisk
Salat med fetaost, løk og agurk
Salat med grønn paprika og tomat
Salat med marinert sild og nypoteter
Salat med squash, tomater og ost
Salat med søt sitron- og ingefærdressing
Salat med varmrøkt rypebryst og nypotet
Sjampinjongsalat med rødbeter og eple
Syltet aubergine og tomat med koriander
Traktkantarellsalat med rødbeter
Tunfisksalat med bønner og mais