Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ½ kg ferske blåskjell
1 ½ dl tørr hvitvin
½ løk
3 hvitløkfedd
1 bunt bladpersille
1 pk safran, 0,2 g
olivenolje
balsamicoeddik
grønne salatblader
Klargjør blåskjellene for koking. Børst dem rene og skyll dem godt i flere vann.
Skrell og finhakk løken. Skrell og grovhakk hvitløken. Plukk bladene av persillen og finhakk stilkene.
Sett en stor gryte med 2 ss olje på middels varme. Når oljen er varm, tilsetter du løk og persillestilker. Fres det i ca 1 minutt. Tilsett så hvitløk og vin og til slutt safran, ½ ts salt og litt pepper.
Skru opp varmen og legg blåskjellene i gryten. Legg på lokk. Når skjellene åpner seg etter 4-5 minutter, er de klare. Skjell som ikke har åpnet seg, må kastes.
Ta opp blåskjellene og la dem avkjøles.
Sil kokekraften over i en kasserolle og la den koke til knapt ½ dl. La den avkjøles.
Plukk skjellmaten ut av skallene, men la noen være til garnityr. Hakk persillebladene.
Bland blåskjellkraften med like mye olivenolje. Tilsett ca 1 ss vineddik. Smak eventuelt til med mer salt.
Bland blåskjellene med dressingen og persillen. La dem gjerne stå en times tid, og anrett dem deretter på salatblader.
Agurk- og fetasalat med fennikel og mynte
Appelsinsalat med avocado og løk
Auberginesalat med løk og paprika
Avocado, appelsin og mandelsalat
Avokadosalat med strimlet svinekjøtt
Blandet salat med feta og grillede ferskener
Frisk salat med lettsaltet lårtunge, asparges og pepperrotkrem
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fruktsalat med jordbær og fylt sjokolade
Geitostsalat med bringebærdressing
Grønn salat med selskapserter, ristet bacon og brødkrutonger
Grønn salat med serrano-skinke og tomatvinaigrette
Høstsalat med kylling og linser
Kirsebær og fersken i god saus
Krabbesalat på artisjokkbunner
Kylling med ruccula, løvetann og bønner
Kyllingsalat med grønne bønner
Middagssalat med løk, bønner og mais
Nudelsalat med sesampasta og paprika
Pasta-, paprika- og broccoli salat
Pastasalat med frisk basilikum
Polsk rødbetsalat med marinade
Potetsalat med fransk dressing
Potetsalat med sennep og spekepølse
Rissalat med blåskjell eller tunfisk
Rødbetsalat med eple, løk og sylteagurk
Rødbetsalat med roquefort og kapers
Rødkålsalat med epler og svisker
Salat av klippfisk og poteter med oliven og paprika
Salat med avcado, mango og grapefrukt
Salat med avokado og røkt fisk
Salat med fetaost, løk og agurk
Salat med grønn paprika og tomat
Salat med marinert sild og nypoteter
Salat med squash, tomater og ost
Salat med søt sitron- og ingefærdressing
Salat med varmrøkt rypebryst og nypotet
Sjampinjongsalat med rødbeter og eple
Syltet aubergine og tomat med koriander
Traktkantarellsalat med rødbeter
Tunfisksalat med bønner og mais