Flere resulteter finnes under oppskriften
750 g renskåret ytrefilet
salt
kvernet hvit pepper
1 ss finhakket timian
smør eller olje til bruning
Valnøtt-brioche:
150 g smør
1 dl valnøttolje
1 ½ dl melk
6 egg
½ pakke gjær
100 g malte valnøtter
450 g hvetemel
Grønnsakbånd:
1 mellomstor purre
1 grønn squash
200 g gulrot
1 ½ ss smør
1 dl vann
1 ss finhakket persille
salt
Korintsaus:
4 ss sukker
4 ss sherryeddik
1 dl portvin
6 dl mørk kraft
40 g korinter
1 ss smør
salt
kvernet hvit pepper
Krydre og brune fileten. Avkjøl i romtemperatur. Smelt smør, tilsett melk og valnøttolje. Ha i sammenvispede egg, valnøtter, salt og gjær. Bland godt. Tilsett mel og elt til en smidig deig. Heves til dobbel størrelse.
Kjevle deigen ut til en leiv, 2 cm tykk. Pakk fileten inn i deigen. Lim skjøten med eggeplomme. Pensles med eggeplomme og stek ved 190 C i 25-30 min. La hvile i 10 min før den skjæres i skiver.
Kutt grønnsakene i strimler, ca 1 cm brede og 2 millimeter tykke. Damp dem møre og tilsett persille.
Smelt sukker, spe med eddik og portvin. Tilsett kraft og kok inn til 4 dl, tilsett korinter og kok i 5 min. Rør inn smør og smak til med salt og pepper.
Grønnsakene snurres opp som spaghetti og legges i bakkant av tallerkenen. Legg sausen foran med en tykk skive filet på.
Braisert lårtunge med tomat- og peanutsaus
Clubsteak med ostebakte poteter
Entrecote med sprø mandelpoteter og paprikasaus
Entrecôtekam marinert med vodka
Filet Wellington med steinsopp
Flintstek på grill med schaschlik-saus
Fylte grønne pepperfrukter og tomater
Grillet entrecôte med hvitløksost
Grillet ytrefilet med saltbakt løk
Grillspyd av oksekjøtt med lime og urter
Hvitløkspekket høyrygg med krydret grønnsakragu
Innbakt ytrefilet med bladspinat og poteter
Italiensk panne av storfelever
Kjøtt og bønner (Chili con Carne)
Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Kokt storfekjøtt med pepperrotsaus
Krydret roastbiff med potetsalat
Lettsaltet lårtunge med kremet persillesaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Levergryte med kremsaus og bacon
Leverpanne av storfe med bacon og sopp
Nakkekoteletter med basilikum og ost
Oksekam med hvitløk og ingefær
Oksekjøtt med tørket steinsopp
Oksekoteletter med pikant saus
Oksemedaljonger med kremet skogsopp
Portugisisk kjøttstuing med løk
Posjert ytrefilet med smørdampet kål og kremet sopp
Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat
Roastbiff med pepperrottomater
Rullader av flatbiff med persillerot
Rundbiffstek med smørdampede grønnsaker
Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Stekt storfelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt storfelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Storfegryte med butterdeiglokk
Storfegryte med calvados og estragon
Storfekjøtt med appelsin og ingefær