Flere resulteter finnes under oppskriften
600 g butterdeig
3 sjalottløk i små terninger
2 finhakkede hvitløkfedd
50 g smør
250 g finhakket steinsopp
bladene av et par kvister timian
1 ss hakket persille
salt
nykvernet svart pepper
6 stykker indrefilet av storfe, à 150 g
1 ss olivenolje
180 g gåseleverpaté
1 sammenpisket egg tilsatt litt salt
Kjevle ut butterdeigen til 6 rektangel, hvert stort nok til å kunne pakkes omkring en filet. Varm stekeovnen til ca 225 C.
Fres sjalottløk og hvitløk noen minutter i smør på middels varme til løken er myk og blank. Tilsett sopp, timian og persille og litt salt og pepper. Fres til væsken som soppen gir fra seg, er delvis fordampet.
Krydre filetene raust med pepper og litt salt. Brun dem et par minutter på hver side i olivenolje i en tykkbunnet stekepanne på ganske sterk varme slik at overflaten lukkes. Bruk gjerne litt lengre tid hvis du liker kjøttet godt stekt.
Legg deigflakene på melet bakebord og legg litt soppblanding på hver. Plaser en oksefilet oppå og fordel gåseleverpaté jevnt utover filetene.
Pensle kantene på deigflakene tynt med sammenpisket egg og brett dem rundt hver filet som en pakke. Press kantene godt sammen. Pensle hver med sammenpisket egg. Gi dem ca 20 minutter i ovnen til de blir pent gylne. Server.
Braisert lårtunge med tomat- og peanutsaus
Clubsteak med ostebakte poteter
Entrecote med sprø mandelpoteter og paprikasaus
Entrecôtekam marinert med vodka
Filet Wellington med steinsopp
Flintstek på grill med schaschlik-saus
Fylte grønne pepperfrukter og tomater
Grillet entrecôte med hvitløksost
Grillet ytrefilet med saltbakt løk
Grillspyd av oksekjøtt med lime og urter
Hvitløkspekket høyrygg med krydret grønnsakragu
Innbakt ytrefilet med bladspinat og poteter
Italiensk panne av storfelever
Kjøtt og bønner (Chili con Carne)
Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Kokt storfekjøtt med pepperrotsaus
Krydret roastbiff med potetsalat
Lettsaltet lårtunge med kremet persillesaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Levergryte med kremsaus og bacon
Leverpanne av storfe med bacon og sopp
Nakkekoteletter med basilikum og ost
Oksekam med hvitløk og ingefær
Oksekjøtt med tørket steinsopp
Oksekoteletter med pikant saus
Oksemedaljonger med kremet skogsopp
Portugisisk kjøttstuing med løk
Posjert ytrefilet med smørdampet kål og kremet sopp
Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat
Roastbiff med pepperrottomater
Rullader av flatbiff med persillerot
Rundbiffstek med smørdampede grønnsaker
Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Stekt storfelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt storfelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Storfegryte med butterdeiglokk
Storfegryte med calvados og estragon
Storfekjøtt med appelsin og ingefær