Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg ferskt, benfritt oksekjøtt fra bog, bryst eller høyrygg
4 ss hvetemel
salt
pepper
smør
3 løk i båter
5 dl kokende vann
10 hel sort pepper
2 laurbærblad
hvetemel
sukkerkulør
Del kjøttet i 4 cm terninger. Disse vendes i hvetemel og krydres med salt og pepper, før de stekes i smør og legges i en kjele.
Brun løk i samme panne. Legg løken sammen med kjøttet.
Kok ut pannen med vann og sil det over kjøttet. Tilsett laurbærblad og hel pepper. Fyll eventuelt opp med kokende vann til kjøttet er så vidt dekket.
La kjøttet stå og trekke under lokk til det er mørt, ca 45 minutter.
Ta opp kjøttet og plasser det i serveringsgryten. Sil og mål kraften og jevn med hvetemel utrørt i litt vann. Beregn 1 dl hvetemel per liter kraft. Juster fargen med sukkerkulør om ønskelig. Kok den noen minutter før den siles over kjøttet.
Server sosekjøtt fra gryten med kokte grønnsaker og kokte poteter ved siden av.
Braisert lårtunge med tomat- og peanutsaus
Clubsteak med ostebakte poteter
Entrecote med sprø mandelpoteter og paprikasaus
Entrecôtekam marinert med vodka
Filet Wellington med steinsopp
Flintstek på grill med schaschlik-saus
Fylte grønne pepperfrukter og tomater
Grillet entrecôte med hvitløksost
Grillet ytrefilet med saltbakt løk
Grillspyd av oksekjøtt med lime og urter
Hvitløkspekket høyrygg med krydret grønnsakragu
Innbakt ytrefilet med bladspinat og poteter
Italiensk panne av storfelever
Kjøtt og bønner (Chili con Carne)
Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Kokt storfekjøtt med pepperrotsaus
Krydret roastbiff med potetsalat
Lettsaltet lårtunge med kremet persillesaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Levergryte med kremsaus og bacon
Leverpanne av storfe med bacon og sopp
Nakkekoteletter med basilikum og ost
Oksekam med hvitløk og ingefær
Oksekjøtt med tørket steinsopp
Oksekoteletter med pikant saus
Oksemedaljonger med kremet skogsopp
Portugisisk kjøttstuing med løk
Posjert ytrefilet med smørdampet kål og kremet sopp
Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat
Roastbiff med pepperrottomater
Rullader av flatbiff med persillerot
Rundbiffstek med smørdampede grønnsaker
Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Stekt storfelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt storfelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Storfegryte med butterdeiglokk
Storfegryte med calvados og estragon
Storfekjøtt med appelsin og ingefær