Flere resulteter finnes under oppskriften
2-2 1/2 kg utbenet oksemørbrad
1 svinelabb eller kalvefot
1/2 flaske hvitvin
salt
pepper
nellik
muskatblomme
muskatnøtt
revet skall av 1/2 sitron
2 ss frisk hakket merian
6 tynne skiver spekeskinke
2 ss smør
1 laurbærblad
1 glass portvin
3 mosede ansjosfileter
Hvis du ikke får tak i svinelabb eller kalvefot så bruk 1 ss aspikpulver pr 3 dl kraft. Dette gir ikke helt den samme smaken, men gir stivnet kraft.
Kok okseben og svinelabb i vin og vann så det knapt dekker. Tilsett salt og pepper. Kok til god kraft. Avkjøl litt og sil.
kjær seks dype snitt i kjøttet, bank litt. Pass på at ingen deler rives av.
Dryss nellik, muskat, sitronskall, merian, salt og pepper i hvert snitt. Press kjøttet sammen og surr med tråd slik at det holdes sammen under kokingen.
Smelt smøret i en stekepanne og brun kjøøttet rundt det hele. Legg kjøttet i en kjele, tilsett silt kraft og laurbærblad, og la det trekke ved svak varme i 2-3 timer. La det avkjøles litt før du tar opp kjøttet. Legg kjøttet i et dypt serveringsfat.
Fjern fett fra kraften, tilsett portvin og ansjos. La det koke 8-10 minutter. Avkjøl litt og hell kraften over kjøttet. La det stå kaldt til kraften har stivnet.
Ved servering, skjær aspiken i terninger og server den med kjøttet, skåret i skiver.
Denne elisabethanske retten bør lages dagen før du skal servere den, og spises kald, for da kjenner du best den oppsiktsvekkende smaken.
Braisert lårtunge med tomat- og peanutsaus
Clubsteak med ostebakte poteter
Entrecote med sprø mandelpoteter og paprikasaus
Entrecôtekam marinert med vodka
Filet Wellington med steinsopp
Flintstek på grill med schaschlik-saus
Fylte grønne pepperfrukter og tomater
Grillet entrecôte med hvitløksost
Grillet ytrefilet med saltbakt løk
Grillspyd av oksekjøtt med lime og urter
Hvitløkspekket høyrygg med krydret grønnsakragu
Innbakt ytrefilet med bladspinat og poteter
Italiensk panne av storfelever
Kjøtt og bønner (Chili con Carne)
Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Kokt storfekjøtt med pepperrotsaus
Krydret roastbiff med potetsalat
Lettsaltet lårtunge med kremet persillesaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Levergryte med kremsaus og bacon
Leverpanne av storfe med bacon og sopp
Nakkekoteletter med basilikum og ost
Oksekam med hvitløk og ingefær
Oksekjøtt med tørket steinsopp
Oksekoteletter med pikant saus
Oksemedaljonger med kremet skogsopp
Portugisisk kjøttstuing med løk
Posjert ytrefilet med smørdampet kål og kremet sopp
Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat
Roastbiff med pepperrottomater
Rullader av flatbiff med persillerot
Rundbiffstek med smørdampede grønnsaker
Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Stekt storfelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt storfelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Storfegryte med butterdeiglokk
Storfegryte med calvados og estragon
Storfekjøtt med appelsin og ingefær