Flere resulteter finnes under oppskriften
750 g kalve- eller oksefilet, delt i 4 biffer, 4 cm tykke
salt
nymalt pepper
4 ss usaltet smør
6 ss cabrales eller roquefort-ost, oppsmuldret
2 ½ dl fløtemelk eller kaffefløte
1 ¼ dl oksekraft
2 ss brandy
Queso cabrales, en fet blåmuggost som spanjolene synes kan hamle opp med fransk roquefort og engelske stilton, er en spesialitet i Asturias. Produksjonen er fortsatt en bondegårdsindustri som foregår i isolerte fjelldaler. Ostens spesielle smak kommer av at det benyttes tre slags melk - geit, ku og sau - og den eldgamle fremgangsmåten som å presse ostemassen til et hjul, som saltes og tørkes og deretter modnes i kalksteinsgrotter i noen måneder, til den karakteristiske muggen har dannet seg.
Dryss salt og pepper på begge sider av biffene. Smelt smøret i en stor stekepanne på middels varme. Ha biffene i pannen og stek dem i 3-4 minutter på hver side, hvis du vil ha dem blodige, eller lenger, hvis du foretrekker det. Snu dem bare en gang i løpet av stekingen. Legg biffene på et fat og hold dem varme.
Ha ost, fløte, kraft og brandy i stekepannen. Kok sausen på sterk varme til den er kokt inn til det halve, ca 8 minutter. Øs sausen over biffene og server med en gang
Braisert lårtunge med tomat- og peanutsaus
Clubsteak med ostebakte poteter
Entrecote med sprø mandelpoteter og paprikasaus
Entrecôtekam marinert med vodka
Filet Wellington med steinsopp
Flintstek på grill med schaschlik-saus
Fylte grønne pepperfrukter og tomater
Grillet entrecôte med hvitløksost
Grillet ytrefilet med saltbakt løk
Grillspyd av oksekjøtt med lime og urter
Hvitløkspekket høyrygg med krydret grønnsakragu
Innbakt ytrefilet med bladspinat og poteter
Italiensk panne av storfelever
Kjøtt og bønner (Chili con Carne)
Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Kokt storfekjøtt med pepperrotsaus
Krydret roastbiff med potetsalat
Lettsaltet lårtunge med kremet persillesaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Levergryte med kremsaus og bacon
Leverpanne av storfe med bacon og sopp
Nakkekoteletter med basilikum og ost
Oksekam med hvitløk og ingefær
Oksekjøtt med tørket steinsopp
Oksekoteletter med pikant saus
Oksemedaljonger med kremet skogsopp
Portugisisk kjøttstuing med løk
Posjert ytrefilet med smørdampet kål og kremet sopp
Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat
Roastbiff med pepperrottomater
Rullader av flatbiff med persillerot
Rundbiffstek med smørdampede grønnsaker
Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Stekt storfelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt storfelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Storfegryte med butterdeiglokk
Storfegryte med calvados og estragon
Storfekjøtt med appelsin og ingefær