Flere resulteter finnes under oppskriften
1 1/2 kg rundbiff
Marinade:
2 1/2 dl rødvin
1 dl solbærgelé
Til steking:
2 ss olje
2 løk
2 gulrøtter
2 ss hvetemel
suppekvast
3 dl buljong
1 ss tomatpuré
skall av 1 appelsin
skall av 1 sitron
Garnering:
125 g rosiner
50 g mandler
Bland rødvin og solbærgelé og hell det over kjøttet. La det trekke ca 1 time.
Ta kjøttet opp av marinaden og brun det i varm olje sammen med hakket løk og gulrotskiver.
Dryss mel i stekefettet, rør godt og spe med buljong, tomatpuré og litt av marinaden. Tilsett suppekvast og fruktskall. La kjøttet surre ved svak varme på plate eller i stekeovn til det er mørt. ca 2 1/2 time ved 175 C.
Skåld mandlene og bland dem med rosinene.
Legg mandler og rosiner oppå kjøttet og la det stå ved skarp overvarme til mandlene er lett ristet.
Potetboller: Mos 1/2 kg kokte poteter og bland 1 dl hvetemel, 1 dl maisennamel, 1/2 ts bakepulver, salt, pepper og 1 egg.
Trill runde boller og kok dem i lettsaltet vann ca 15 minutter. Dryss knuste potetchips på toppen.
Server kjøttet skåret i skiver med potetballene og sausen ved siden av.
Braisert lårtunge med tomat- og peanutsaus
Clubsteak med ostebakte poteter
Entrecote med sprø mandelpoteter og paprikasaus
Entrecôtekam marinert med vodka
Filet Wellington med steinsopp
Flintstek på grill med schaschlik-saus
Fylte grønne pepperfrukter og tomater
Grillet entrecôte med hvitløksost
Grillet ytrefilet med saltbakt løk
Grillspyd av oksekjøtt med lime og urter
Hvitløkspekket høyrygg med krydret grønnsakragu
Innbakt ytrefilet med bladspinat og poteter
Italiensk panne av storfelever
Kjøtt og bønner (Chili con Carne)
Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Kokt storfekjøtt med pepperrotsaus
Krydret roastbiff med potetsalat
Lettsaltet lårtunge med kremet persillesaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Levergryte med kremsaus og bacon
Leverpanne av storfe med bacon og sopp
Nakkekoteletter med basilikum og ost
Oksekam med hvitløk og ingefær
Oksekjøtt med tørket steinsopp
Oksekoteletter med pikant saus
Oksemedaljonger med kremet skogsopp
Portugisisk kjøttstuing med løk
Posjert ytrefilet med smørdampet kål og kremet sopp
Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat
Roastbiff med pepperrottomater
Rullader av flatbiff med persillerot
Rundbiffstek med smørdampede grønnsaker
Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Stekt storfelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt storfelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Storfegryte med butterdeiglokk
Storfegryte med calvados og estragon
Storfekjøtt med appelsin og ingefær