Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ½ kg renskåret oksekjøtt
4 skiver spekk
100 g smør
5 dl god rødvin
1 glass konjakk
4 tomater
4 løk
4 hvitløkfedd
3 gulrøtter
1 kvist timian
2 laurbærblad
2 salvieblad, evt 1 ts tørket salvie
4 enerbær
1 liten bit sitronskall
salt
5 hele pepperkorn
Lag marinaden av rødvinen, konjakken, to skrelte og delte løk, to hvitløkfedd og to gulrøtter skåret i skiver. Krydre den med salt og et par hele pepperkorn, samt enerbær og sitronskall. Ha dessuten i 1 laurbærblad og timiankvisten, gjerne sammenbundet, slik at de er lettere å fjerne senere.
Skjær kjøttet i porsjonsstykker og legg det i marinaden. La det stå under lokk i minst 8 timer.
Ta kjøttet opp og press det forsiktig tørt. Smelt smøret i en tykkbunnet kasserolle og brun kjøttstykkene på alle sider. Ta dem opp og dekk bunnen av kasserollen med spekkskivene. Legg kjøttstykkene oppi igjen, hell marinaden over, tilsett tomatene som er flådd, skåret i båter og kjernene fjernet. Legg også de to siste hvitløkfeddene, ett laurbærblad, salviebladene, resten av gulrøttene i skiver og de to siste løkene. Sett lokk på og la blandingen stå og surre på svak varme i ca 2 timer..
Smak eventuelt til med salt og pepper. Fjern timian og laurbærblad samt spekkskiver og server retten rykende varm.
Braisert lårtunge med tomat- og peanutsaus
Clubsteak med ostebakte poteter
Entrecote med sprø mandelpoteter og paprikasaus
Entrecôtekam marinert med vodka
Filet Wellington med steinsopp
Flintstek på grill med schaschlik-saus
Fylte grønne pepperfrukter og tomater
Grillet entrecôte med hvitløksost
Grillet ytrefilet med saltbakt løk
Grillspyd av oksekjøtt med lime og urter
Hvitløkspekket høyrygg med krydret grønnsakragu
Innbakt ytrefilet med bladspinat og poteter
Italiensk panne av storfelever
Kjøtt og bønner (Chili con Carne)
Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Kokt storfekjøtt med pepperrotsaus
Krydret roastbiff med potetsalat
Lettsaltet lårtunge med kremet persillesaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Levergryte med kremsaus og bacon
Leverpanne av storfe med bacon og sopp
Nakkekoteletter med basilikum og ost
Oksekam med hvitløk og ingefær
Oksekjøtt med tørket steinsopp
Oksekoteletter med pikant saus
Oksemedaljonger med kremet skogsopp
Portugisisk kjøttstuing med løk
Posjert ytrefilet med smørdampet kål og kremet sopp
Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat
Roastbiff med pepperrottomater
Rullader av flatbiff med persillerot
Rundbiffstek med smørdampede grønnsaker
Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Stekt storfelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt storfelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Storfegryte med butterdeiglokk
Storfegryte med calvados og estragon
Storfekjøtt med appelsin og ingefær