Flere resulteter finnes under oppskriften
275 g snittebønner, delt i 2,5 cm lange biter
2 ss vegetabilsk olje
1 oppskåret løk
1 ss frisk ingefær, skrelt og revet
1 knust hvitløkfedd
1 ts chilipulver
1 ¼ ts salt
¼ ts gurkemeie
2 tomater, hakket og flådd
500 g biffkjøtt, skåret i terninger
1,2 liter vann
1 rød paprika, skåret i skiver
1 ss frisk, hakket koriander
2 grønne chili, hakket
chapattibrød
Gi bønnene et oppkok i en kjele med lettsaltet vann i 5 minutter, hell av vannet og sett til side.
Varm oljen i en stor kjele og fres løken til den er gyllenbrun.
Bland ingefær, hvitløk, chilipulver, salt, gurkemeie og hakket tomat. Hell blandingen over løken og la det putre i 5-7 minutter.
Tilsett kjøttet og stek i 3 minutter. Hell vannet på, la det koke opp og slå ned varmen. Legg på lokk, og la retten småkoke i 45-60 min. Rør av og til, til det meste av vannet er fordampet og kjøttet er mørt.
Ha i bønnene og bland alt godt. Legg til slutt i skivet paprika, frisk koriander og grønn chili og la retten småkoke i 7-10 minutter, under stadig omrøring. Serveres varm med chapattibrød til, om du ønsker.
Braisert lårtunge med tomat- og peanutsaus
Clubsteak med ostebakte poteter
Entrecote med sprø mandelpoteter og paprikasaus
Entrecôtekam marinert med vodka
Filet Wellington med steinsopp
Flintstek på grill med schaschlik-saus
Fylte grønne pepperfrukter og tomater
Grillet entrecôte med hvitløksost
Grillet ytrefilet med saltbakt løk
Grillspyd av oksekjøtt med lime og urter
Hvitløkspekket høyrygg med krydret grønnsakragu
Innbakt ytrefilet med bladspinat og poteter
Italiensk panne av storfelever
Kjøtt og bønner (Chili con Carne)
Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Kokt storfekjøtt med pepperrotsaus
Krydret roastbiff med potetsalat
Lettsaltet lårtunge med kremet persillesaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Levergryte med kremsaus og bacon
Leverpanne av storfe med bacon og sopp
Nakkekoteletter med basilikum og ost
Oksekam med hvitløk og ingefær
Oksekjøtt med tørket steinsopp
Oksekoteletter med pikant saus
Oksemedaljonger med kremet skogsopp
Portugisisk kjøttstuing med løk
Posjert ytrefilet med smørdampet kål og kremet sopp
Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat
Roastbiff med pepperrottomater
Rullader av flatbiff med persillerot
Rundbiffstek med smørdampede grønnsaker
Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Stekt storfelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt storfelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Storfegryte med butterdeiglokk
Storfegryte med calvados og estragon
Storfekjøtt med appelsin og ingefær