Flere resulteter finnes under oppskriften
1 stort kålhode
500 g renskåret storfekjøtt
1 stor løk
1 ss salt
2 ss potetmel
1 ts bakepulver
½ ts muskatnøtt
3 dl vann
smør til bruning
5 dl kraft til å trekke farsen i
Saus:
50 g usaltet smør
50 g hvetemel
5 dl kokende, lys kraft
2 dl kremfløte
salt
nykvernet hvit pepper
hakket persille
Mal kjøtt og løk tre ganger på kvern og ha det i en arbeidsbolle. Arbeid krydder, potetmel og bakepulver godt inn i kjøttet. Spe med vann, litt etter litt. La det hvile i 30 minutter.
Skjær ut midtstilken på kålhodet og hul det ut med skarp kniv til det blir et fingertykt lag igjen. Forvell hodet i 5 minutter i godt saltet vann. Fyll det med farsen og kok det i lettsaltet vann i 60-90 minutter. Ta det opp når kålen og farsen er gjennomkokt.
Smelt smør til sausen og ha i mel, fres det og tilsett kokekraften. Kok sausen i ca 15 minutter. Spe med fløte. Smak til med salt og nykvernet hvit pepper. Tilsett finhakket persille.
Server det fylte kålhodet med sausen og kokte poteter.
Braisert lårtunge med tomat- og peanutsaus
Clubsteak med ostebakte poteter
Entrecote med sprø mandelpoteter og paprikasaus
Entrecôtekam marinert med vodka
Filet Wellington med steinsopp
Flintstek på grill med schaschlik-saus
Fylte grønne pepperfrukter og tomater
Grillet entrecôte med hvitløksost
Grillet ytrefilet med saltbakt løk
Grillspyd av oksekjøtt med lime og urter
Hvitløkspekket høyrygg med krydret grønnsakragu
Innbakt ytrefilet med bladspinat og poteter
Italiensk panne av storfelever
Kjøtt og bønner (Chili con Carne)
Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Kokt storfekjøtt med pepperrotsaus
Krydret roastbiff med potetsalat
Lettsaltet lårtunge med kremet persillesaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Levergryte med kremsaus og bacon
Leverpanne av storfe med bacon og sopp
Nakkekoteletter med basilikum og ost
Oksekam med hvitløk og ingefær
Oksekjøtt med tørket steinsopp
Oksekoteletter med pikant saus
Oksemedaljonger med kremet skogsopp
Portugisisk kjøttstuing med løk
Posjert ytrefilet med smørdampet kål og kremet sopp
Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat
Roastbiff med pepperrottomater
Rullader av flatbiff med persillerot
Rundbiffstek med smørdampede grønnsaker
Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Stekt storfelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt storfelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Storfegryte med butterdeiglokk
Storfegryte med calvados og estragon
Storfekjøtt med appelsin og ingefær