Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g lammelever
1 ½ ss margarin eller smør
1 ts salt
nymalt pepper
4-5 løk
1 ss margarin eller smør
½ dl vann
1 ts merian eller oregano
1 boks tomater, ca 400 g
1 ss hvetemel
½ dl vann
Skjær bort eventuelle hinner og grove ganger på leveren og skjær den i strimler eller store terninger. Brun fettet i en stekepanne. Legg i leverbitene, eventuelt halvparten om gangen, og brun dem på alle sider på middels sterk varme. Krydre med salt og pepper. Legg over i en gryte
Skrell og skjær løken i tynne skiver. Brun dem etter leveren i stekepannen. Tilsett vann og støtt urtekrydder og etterstek under lokk i 4-5 minutter. Hell løk, eventuelt sjy og boksetomater med kraft i gryten. Rør ut melet med vannet, hell jevningen i gryten under omrøring. La retten koke i 3-5 minutter. Smak til.
Server kokt ris eller kokte poteter til, kålsalat eller grønn salat.
Braisert lårtunge med tomat- og peanutsaus
Clubsteak med ostebakte poteter
Entrecote med sprø mandelpoteter og paprikasaus
Entrecôtekam marinert med vodka
Filet Wellington med steinsopp
Flintstek på grill med schaschlik-saus
Fylte grønne pepperfrukter og tomater
Grillet entrecôte med hvitløksost
Grillet ytrefilet med saltbakt løk
Grillspyd av oksekjøtt med lime og urter
Hvitløkspekket høyrygg med krydret grønnsakragu
Innbakt ytrefilet med bladspinat og poteter
Italiensk panne av storfelever
Kjøtt og bønner (Chili con Carne)
Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Kokt storfekjøtt med pepperrotsaus
Krydret roastbiff med potetsalat
Lettsaltet lårtunge med kremet persillesaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Levergryte med kremsaus og bacon
Leverpanne av storfe med bacon og sopp
Nakkekoteletter med basilikum og ost
Oksekam med hvitløk og ingefær
Oksekjøtt med tørket steinsopp
Oksekoteletter med pikant saus
Oksemedaljonger med kremet skogsopp
Portugisisk kjøttstuing med løk
Posjert ytrefilet med smørdampet kål og kremet sopp
Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat
Roastbiff med pepperrottomater
Rullader av flatbiff med persillerot
Rundbiffstek med smørdampede grønnsaker
Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Stekt storfelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt storfelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Storfegryte med butterdeiglokk
Storfegryte med calvados og estragon
Storfekjøtt med appelsin og ingefær