Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg oksehale i biter
hvetemel
1 gulrot i grove deler
1 løk delt i to
1 liten purre i grove deler
½ sellerirot i terninger
2 laurbærblad
8-10 pepperkorn
2-3 nellikspirer
3 ss tomatpuré
3-4 persillestilker
Skru ovnen på 225 C. Ha litt olje i en langpanne. Ha oksehalebitene og grønnsakene i pannen, dryss litt hvetemel over kjøttet og la det steke til det blir brunet før du snur det hele litt rundt og steker videre til det virker jevnt brunt.
Ha alt over i en kjele, sammen med laurbær, pepper, nellik, tomatpuré og persillestilker. Hell på vann så det dekker. Kok opp og skum godt av, hvilket vil si fjern grumset som samler seg på overflaten. La det simre uten lokk i drøyt to timer, hell på mer vann om det trengs.
Ta ut oksehalene og pill av kjøttet. Sil av resten av grønnsakene og ha kraften tilbake i kjelen.
Ha smør i en stor panne på sterk varme og brun kjøttet litt av gangen. Kok gjerne ut pannen med litt vann mellom omgangene og ha vannet i kjelen.
Fres løken og ha den i kjelen. Hell på oksehalekraft til det dekker og la det småkoke i ca 30-50 minutter, hvis det er store terninger. Ha i løken og kok nye 30 minutter. Er du ikke fornøyd med fargen så tilsett noen dråper sukkerkulør.
Server med en klatt rømme rørt ut med finhakket rødløk.
Braisert lårtunge med tomat- og peanutsaus
Clubsteak med ostebakte poteter
Entrecote med sprø mandelpoteter og paprikasaus
Entrecôtekam marinert med vodka
Filet Wellington med steinsopp
Flintstek på grill med schaschlik-saus
Fylte grønne pepperfrukter og tomater
Grillet entrecôte med hvitløksost
Grillet ytrefilet med saltbakt løk
Grillspyd av oksekjøtt med lime og urter
Hvitløkspekket høyrygg med krydret grønnsakragu
Innbakt ytrefilet med bladspinat og poteter
Italiensk panne av storfelever
Kjøtt og bønner (Chili con Carne)
Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Kokt storfekjøtt med pepperrotsaus
Krydret roastbiff med potetsalat
Lettsaltet lårtunge med kremet persillesaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Levergryte med kremsaus og bacon
Leverpanne av storfe med bacon og sopp
Nakkekoteletter med basilikum og ost
Oksekam med hvitløk og ingefær
Oksekjøtt med tørket steinsopp
Oksekoteletter med pikant saus
Oksemedaljonger med kremet skogsopp
Portugisisk kjøttstuing med løk
Posjert ytrefilet med smørdampet kål og kremet sopp
Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat
Roastbiff med pepperrottomater
Rullader av flatbiff med persillerot
Rundbiffstek med smørdampede grønnsaker
Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Stekt storfelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt storfelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Storfegryte med butterdeiglokk
Storfegryte med calvados og estragon
Storfekjøtt med appelsin og ingefær