Flere resulteter finnes under oppskriften
750 g indrefilet
4 store skiver bacon
1 ts dijon-sennep
1 ss worchsestersaus
3 dråper tabasco
1 ss kuttet gressløk
salt
pepper
saus:
3 dl rødvin
3 stk. finhakket sjalottløk
5 dl god, brun kraft
Del indrefileten i i 4 biffer à 150 g (tournedos), resten av fileten hakkes veldig fint til tartar.
Tartaren smakes til med salt, pepper, sennep, worchestersaus, tabasco og finsnittet gressløk.
Lag en lomme i tournedosen ved å stikke en spiss, skarp kniv inn fra siden, nesten over til motsatt side i kjøttstykket. Kutt forsiktig i en halvsirkel mot andre siden. Det er viktig at hullet på utsiden av tournedosen blir så lite som mulig.
Tartaren klemmes inn i tournedosen så den blir jevnt fordelt. Legg baconskivene rundt kjøttet så endene møtes over åpningen og fest med tannpinner. Brun dem fort på begge sider og sett dem mot hverandre på stekeplate så åpningene/tannpinnene står mot hverandre. Varmen kommer da ikke inn i tartaren.
Etterstek biffene i ovn ved 180 C i ca. 8 minutter til de er medium rå.
Sausen tilberedes ved å koke sjalottløk sammen med rødvin til det er ca. 3 ss med væske igjen. Tilsett brun kraft og smak til sausen med salt og pepper. Sausen kan eventuelt jevnes med maisenna.
Biffene serveres med saus og gjerne stekt sopp og kokte små grønnsaker.
Braisert lårtunge med tomat- og peanutsaus
Clubsteak med ostebakte poteter
Entrecote med sprø mandelpoteter og paprikasaus
Entrecôtekam marinert med vodka
Filet Wellington med steinsopp
Flintstek på grill med schaschlik-saus
Fylte grønne pepperfrukter og tomater
Grillet entrecôte med hvitløksost
Grillet ytrefilet med saltbakt løk
Grillspyd av oksekjøtt med lime og urter
Hvitløkspekket høyrygg med krydret grønnsakragu
Innbakt ytrefilet med bladspinat og poteter
Italiensk panne av storfelever
Kjøtt og bønner (Chili con Carne)
Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Kokt storfekjøtt med pepperrotsaus
Krydret roastbiff med potetsalat
Lettsaltet lårtunge med kremet persillesaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Levergryte med kremsaus og bacon
Leverpanne av storfe med bacon og sopp
Nakkekoteletter med basilikum og ost
Oksekam med hvitløk og ingefær
Oksekjøtt med tørket steinsopp
Oksekoteletter med pikant saus
Oksemedaljonger med kremet skogsopp
Portugisisk kjøttstuing med løk
Posjert ytrefilet med smørdampet kål og kremet sopp
Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat
Roastbiff med pepperrottomater
Rullader av flatbiff med persillerot
Rundbiffstek med smørdampede grønnsaker
Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Stekt storfelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt storfelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Storfegryte med butterdeiglokk
Storfegryte med calvados og estragon
Storfekjøtt med appelsin og ingefær