Flere resulteter finnes under oppskriften
7,5 dl hvitvinseddik 3,5 kg oksekjøtt i 1,5 cm tykke og inntil 8 cm brede strimler KRYDDERBLANDING: 50 g salt 25 g malt koriander 25 g knust svart pepper 25 g brunt sukker
(blir ca 1,5 kg) Biltong, som er tørket kjøtt, var den vanligste måten å bevare kjøtt på før kjøleskapets tid i Sør-Afrika. Dyrene som brukes bør være fete. Det betyr vanligvis en ku på 4-7 år, og at kjøttet må henge i 1-2 dager etter slaktingen før det brukes. For å lage Biltong trenger du et tørt sted uten fluer, der luften kan sirkulere rundt kjøttet, for eksempel i et slakteri i nærheten av viftene til kjølerom og frysere. Bland eddik og 7,5 dl vann. Legg noen strimler av kjøttet i en stor plastpose i et enkelt lag og dypp litt av eddikblandingen over. Bland ingrediensene til krydderblandingen i en bolle og dryss litt over kjøttet. Legg på et nytt lag kjøtt og gjenta prosessen inntil alle ingrediensene er brukt opp. Dekk med plast og sett kjølig i 6 timer. Snu kjøttet etter at det har ligget i 3 timer. Fest kjøttstrimlene til metallkroker i den ene enden og heng dem på et tørkestativ. Pass på at strimlene ikke kommer borti hverandre. La Biltongen tørke i 3-4 dager i varm luft med god sirkulasjon. Skjær deretter i biter og spis.
Braisert lårtunge med tomat- og peanutsaus
Clubsteak med ostebakte poteter
Entrecote med sprø mandelpoteter og paprikasaus
Entrecôtekam marinert med vodka
Filet Wellington med steinsopp
Flintstek på grill med schaschlik-saus
Fylte grønne pepperfrukter og tomater
Grillet entrecôte med hvitløksost
Grillet ytrefilet med saltbakt løk
Grillspyd av oksekjøtt med lime og urter
Hvitløkspekket høyrygg med krydret grønnsakragu
Innbakt ytrefilet med bladspinat og poteter
Italiensk panne av storfelever
Kjøtt og bønner (Chili con Carne)
Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Kokt storfekjøtt med pepperrotsaus
Krydret roastbiff med potetsalat
Lettsaltet lårtunge med kremet persillesaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Levergryte med kremsaus og bacon
Leverpanne av storfe med bacon og sopp
Nakkekoteletter med basilikum og ost
Oksekam med hvitløk og ingefær
Oksekjøtt med tørket steinsopp
Oksekoteletter med pikant saus
Oksemedaljonger med kremet skogsopp
Portugisisk kjøttstuing med løk
Posjert ytrefilet med smørdampet kål og kremet sopp
Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat
Roastbiff med pepperrottomater
Rullader av flatbiff med persillerot
Rundbiffstek med smørdampede grønnsaker
Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Stekt storfelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt storfelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Storfegryte med butterdeiglokk
Storfegryte med calvados og estragon
Storfekjøtt med appelsin og ingefær