Flere resulteter finnes under oppskriften
3/4 - 1 kilo flatbiff eller oksefilet
1 finhakket løk
2-3 ss smør eller margarin
1 ss hvetemel
1 1/2 dl vann
1/2 terning oksebuljong
1 ss tomatpuré
1/2 ts lys Dijon-sennep
1 1/2 dl créme fraîche
1 dl Kesam eller Cottage cheese
1/2 dl Gourmet ost naturell
nymalt svart pepper
salt
Start med å koke risen etter anvisningen på pakken.
Skjær kjøttet i 1/2 cm tykke og 3-4 cm lange strimler. Hakk løken, Smelt 2 ss smør i en stor stekepanne. Legg i løken og fres den under omrøring i et par minutter. Ha i kjøttet, stek og vend det slik at alle sidene brunes.
Senk varmen og tilsett ytterligere 1 ss smør hvis nødvendig. Strø hvetemel over og rør inn vann, smuldret buljongterning, tomatpuré og sennep. Rør rundt og småkok i 2-3 minutter. Bland Kesam/Cottage cheese og Gourmet ost til en jevn masse, eventuelt i hurtigmikser eller kjøkkenmaskin. Rør inn blandingen sammen med créme fraîche. Smak til med svart pepper og eventuelt salt. Varm opp og server med nykokt ris.
Braisert lårtunge med tomat- og peanutsaus
Clubsteak med ostebakte poteter
Entrecote med sprø mandelpoteter og paprikasaus
Entrecôtekam marinert med vodka
Filet Wellington med steinsopp
Flintstek på grill med schaschlik-saus
Fylte grønne pepperfrukter og tomater
Grillet entrecôte med hvitløksost
Grillet ytrefilet med saltbakt løk
Grillspyd av oksekjøtt med lime og urter
Hvitløkspekket høyrygg med krydret grønnsakragu
Innbakt ytrefilet med bladspinat og poteter
Italiensk panne av storfelever
Kjøtt og bønner (Chili con Carne)
Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Kokt storfekjøtt med pepperrotsaus
Krydret roastbiff med potetsalat
Lettsaltet lårtunge med kremet persillesaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Levergryte med kremsaus og bacon
Leverpanne av storfe med bacon og sopp
Nakkekoteletter med basilikum og ost
Oksekam med hvitløk og ingefær
Oksekjøtt med tørket steinsopp
Oksekoteletter med pikant saus
Oksemedaljonger med kremet skogsopp
Portugisisk kjøttstuing med løk
Posjert ytrefilet med smørdampet kål og kremet sopp
Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat
Roastbiff med pepperrottomater
Rullader av flatbiff med persillerot
Rundbiffstek med smørdampede grønnsaker
Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Stekt storfelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt storfelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Storfegryte med butterdeiglokk
Storfegryte med calvados og estragon
Storfekjøtt med appelsin og ingefær