Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg renskåret, modnet mørbrad
smør til bruning
3 ts salt
½ ts grovmalt svart pepper
½ knust grønn pepper
1 ts tørket timian
½ ts kajennepepper
SPRØSTEKT LØK:
4 løk
50 g hvetemel
1 liter soyaolje
salt
POTETSALAT:
8 kalde, kokte poteter
1 sylteagurk + litt lake
¼ løk
1 ½ dl seterrømme
1 ½ dl majones
½ ss pølsesennep
1 ss sitronsaft
1 ts salt
½ ts hvit, malt pepper
finhakket gressløk
Knus krydderet sammen og gni kjøttet inn med det. Bind kjøttet opp med bomullshyssing og brun det godt i en stekepanne. Etterstek det i ovn ved 180 C i ca 20 min. Bruk gjerne steketermometer, det skal vise 55 C når kjøttet er ferdig. Avkjøl kjøttet.
Skrell og skjær løken i ringer. Legg løken utover et brett og strø melet over. Bland melet og løken godt og strø salt over.
Varm oljen i en frityr- eller jerngryte. Kontroller temperaturen ved å stikke en tresleiv ned i oljen. Oljen er varm nok når det koker rundt tresleiven.
Friter løken i oljen til den er gyllenbrun. Legg løken utover et brett med kjøkkenpapir slik at oljen renner av. Avkjøles.
Skjær potetene i terninger. Kutt sylteagurk og løk i små terninger. Bland rømme, majones, sylteagurklake, sennep, salt og pepper og smak til med sitronsaften. Bland poteter, sylteagurk og løk i dressingen.
Server kjøttet kaldt med sprøstekt løk, salat og potetsalat.
Braisert lårtunge med tomat- og peanutsaus
Clubsteak med ostebakte poteter
Entrecote med sprø mandelpoteter og paprikasaus
Entrecôtekam marinert med vodka
Filet Wellington med steinsopp
Flintstek på grill med schaschlik-saus
Fylte grønne pepperfrukter og tomater
Grillet entrecôte med hvitløksost
Grillet ytrefilet med saltbakt løk
Grillspyd av oksekjøtt med lime og urter
Hvitløkspekket høyrygg med krydret grønnsakragu
Innbakt ytrefilet med bladspinat og poteter
Italiensk panne av storfelever
Kjøtt og bønner (Chili con Carne)
Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Kokt storfekjøtt med pepperrotsaus
Krydret roastbiff med potetsalat
Lettsaltet lårtunge med kremet persillesaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Levergryte med kremsaus og bacon
Leverpanne av storfe med bacon og sopp
Nakkekoteletter med basilikum og ost
Oksekam med hvitløk og ingefær
Oksekjøtt med tørket steinsopp
Oksekoteletter med pikant saus
Oksemedaljonger med kremet skogsopp
Portugisisk kjøttstuing med løk
Posjert ytrefilet med smørdampet kål og kremet sopp
Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat
Roastbiff med pepperrottomater
Rullader av flatbiff med persillerot
Rundbiffstek med smørdampede grønnsaker
Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Stekt storfelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt storfelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Storfegryte med butterdeiglokk
Storfegryte med calvados og estragon
Storfekjøtt med appelsin og ingefær