Flere resulteter finnes under oppskriften
-Herregårdsstek-
Man bruker som regel oksekjøtt (mørbrad, filetkam med ben eller utbenet lårskive). Kalve-, elg-, og hestekjøtt lages til på samme måte.
1 1/2 kg kjøtt med ben
eller 1 kg benfritt kjøtt
2 ss smør eller margarin
salt, hvit pepper
ca. 4 dl vann eller kjøttkraft
2 løk
4 ansjosfileter
(ansjoslake)
1 laurbærblad
5 korn hvit pepper
8 korn allehånde
1 ss eddik
SAUS
4 dl stekesjy
1 dl fløte
2 ss hvetemel
STEKETID: 1 1/2-2 timer
Stell kjøttet, tørk det godt, bind det opp om nødvendig.
Brun smøret i en gryte og brun kjøttet på alle kanter. Krydre med salt og pepper og spe med varm væske. Ha i løk og andre smakstilsetninger. Stek kjøttet under lokk på svak varme oppå ovnen eller i stekeovnen (ca. 175 grader). Øs og spe når det er nødvendig. Tilsett fløten. Jevn sausen og la den koke i 5-10 minutter. Smak sausen til.
Serveres med sausen og kokte poteter, kokte grønnsaker, bladsalat, tyttebærsyltetøy eller ripsgelè og pickles.
Braisert lårtunge med tomat- og peanutsaus
Clubsteak med ostebakte poteter
Entrecote med sprø mandelpoteter og paprikasaus
Entrecôtekam marinert med vodka
Filet Wellington med steinsopp
Flintstek på grill med schaschlik-saus
Fylte grønne pepperfrukter og tomater
Grillet entrecôte med hvitløksost
Grillet ytrefilet med saltbakt løk
Grillspyd av oksekjøtt med lime og urter
Hvitløkspekket høyrygg med krydret grønnsakragu
Innbakt ytrefilet med bladspinat og poteter
Italiensk panne av storfelever
Kjøtt og bønner (Chili con Carne)
Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Kokt storfekjøtt med pepperrotsaus
Krydret roastbiff med potetsalat
Lettsaltet lårtunge med kremet persillesaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Levergryte med kremsaus og bacon
Leverpanne av storfe med bacon og sopp
Nakkekoteletter med basilikum og ost
Oksekam med hvitløk og ingefær
Oksekjøtt med tørket steinsopp
Oksekoteletter med pikant saus
Oksemedaljonger med kremet skogsopp
Portugisisk kjøttstuing med løk
Posjert ytrefilet med smørdampet kål og kremet sopp
Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat
Roastbiff med pepperrottomater
Rullader av flatbiff med persillerot
Rundbiffstek med smørdampede grønnsaker
Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Stekt storfelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt storfelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Storfegryte med butterdeiglokk
Storfegryte med calvados og estragon
Storfekjøtt med appelsin og ingefær