Flere resulteter finnes under oppskriften
1 lettsaltet tunge av storfe, ca 1 kg
500 g kokt skinke
6 små purrer
2 egg
2 gulrøtter
5 ss hakket persille
4 ss hakket gressløk
1 liter lys aspik
1 sitron
salt
pepper
muskat
Pepperrotkrem:
3 dl kremfløte
2 dl seterrømme
1 sitron
3 ss revet pepperrot
2 ss frisk gressløk
salt
pepper
Kok tungen i vann ca 2 timer. Flå den mens den ennå er varm. Skjær tungen i lange strimler som er 1 x 1 cm. Skjær skinken i like store strimler som tungen.
Del purren i små terninger som kokes møre i saltet vann. Avkjøl i isvann så grønnfargen bevares. Skrell og del gulroten i terninger, som kokes møre og avkjøles. Hardkok eggene, hakk hvitene fint. Eggeplommene skal ikke brukes.
Hakk og bland persille og gressløk i den avkjølte aspiken. Tilsett finhakket eggehvite og smak til med sitronskall, sitronsaft, salt, pepper og revet muskat. Ha gulrot, litt revet purre, skinke og tunge lagvis i en terrinform. Hell over aspik. Sett formen kaldt til aspiken stivner. Ta terrinen ut av formen og skjær den i skiver med en skarp kniv.
Bland fløte og rømme med pepperrot og gressløk. Pisk dette til det stivner. Smak kremen til med sitron, salt og pepper.
Anrett skivene med litt salat, friske urter og pepperrotkrem. Server gjerne brød og smør til.
Braisert lårtunge med tomat- og peanutsaus
Clubsteak med ostebakte poteter
Entrecote med sprø mandelpoteter og paprikasaus
Entrecôtekam marinert med vodka
Filet Wellington med steinsopp
Flintstek på grill med schaschlik-saus
Fylte grønne pepperfrukter og tomater
Grillet entrecôte med hvitløksost
Grillet ytrefilet med saltbakt løk
Grillspyd av oksekjøtt med lime og urter
Hvitløkspekket høyrygg med krydret grønnsakragu
Innbakt ytrefilet med bladspinat og poteter
Italiensk panne av storfelever
Kjøtt og bønner (Chili con Carne)
Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Kokt storfekjøtt med pepperrotsaus
Krydret roastbiff med potetsalat
Lettsaltet lårtunge med kremet persillesaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Levergryte med kremsaus og bacon
Leverpanne av storfe med bacon og sopp
Nakkekoteletter med basilikum og ost
Oksekam med hvitløk og ingefær
Oksekjøtt med tørket steinsopp
Oksekoteletter med pikant saus
Oksemedaljonger med kremet skogsopp
Portugisisk kjøttstuing med løk
Posjert ytrefilet med smørdampet kål og kremet sopp
Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat
Roastbiff med pepperrottomater
Rullader av flatbiff med persillerot
Rundbiffstek med smørdampede grønnsaker
Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Stekt storfelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt storfelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Storfegryte med butterdeiglokk
Storfegryte med calvados og estragon
Storfekjøtt med appelsin og ingefær