Flere resulteter finnes under oppskriften
2 kg benfritt oksekjøtt
Krydret saltlake:
1 liter vann
1 dl salt
1 ss farin
½ ts knust svart pepper
1 smuldret laurbærblad
15 knuste tørkede einerbær
Retten kan lages av fryst kjøtt som stekes utint ved lav ovnsvarme og deretter legges i en krydret saltlake. Metoden passer spesielt bra for kjøtt av mindre mørt kjøtt, for eksempel fra bog og rundbiff.
Legg det fryste kjøttet utint i en ildfast form eller stekepanne. Flere kjøttstykker kan legges i langpanne og stekes samtidig. Sett kjøttet på nederste ribbe i ovnen ved 100 C. Stikk inn et kjøttermometer når kjøttet har tint etter 2-3 timer. Spissen på termometeret skal plasseres midt i den tykkeste delen. La kjøttet stå i ovnen i 10-12 timer eller natten over.
Når termometeret viser 60 C er kjøttet rødt inni, ved 70 C er det rosa og ved 75 C helt gjennomstekt.
Kok opp vannet til laken, ha i salt og krydder og kok den i 3-4 minutter. Legg det varme kjøttet i en bolle eller krukke. Hell den varme laken over. Den skal dekke kjøttet. La kjøttet stå kjølig og tildekket i 4-5 timer slik at det får smak av laken.
Ta opp kjøttet, skjær det i tynne skiver og server det som roastbiff.
Braisert lårtunge med tomat- og peanutsaus
Clubsteak med ostebakte poteter
Entrecote med sprø mandelpoteter og paprikasaus
Entrecôtekam marinert med vodka
Filet Wellington med steinsopp
Flintstek på grill med schaschlik-saus
Fylte grønne pepperfrukter og tomater
Grillet entrecôte med hvitløksost
Grillet ytrefilet med saltbakt løk
Grillspyd av oksekjøtt med lime og urter
Hvitløkspekket høyrygg med krydret grønnsakragu
Innbakt ytrefilet med bladspinat og poteter
Italiensk panne av storfelever
Kjøtt og bønner (Chili con Carne)
Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Kokt storfekjøtt med pepperrotsaus
Krydret roastbiff med potetsalat
Lettsaltet lårtunge med kremet persillesaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Levergryte med kremsaus og bacon
Leverpanne av storfe med bacon og sopp
Nakkekoteletter med basilikum og ost
Oksekam med hvitløk og ingefær
Oksekjøtt med tørket steinsopp
Oksekoteletter med pikant saus
Oksemedaljonger med kremet skogsopp
Portugisisk kjøttstuing med løk
Posjert ytrefilet med smørdampet kål og kremet sopp
Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat
Roastbiff med pepperrottomater
Rullader av flatbiff med persillerot
Rundbiffstek med smørdampede grønnsaker
Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Stekt storfelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt storfelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Storfegryte med butterdeiglokk
Storfegryte med calvados og estragon
Storfekjøtt med appelsin og ingefær