Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg oksehale
2 ts salt
1 ts pepper
1 ts allehånde
2 ½ dl rødvin
olje til bruning
200 g løk
300 g gulrøtter
100 g bacon
6 dl oksebuljong
1 ss maisenna
200 g sjampinjong
Del oksehalen i stykker på 4 cm. Kutt i leddene. Gni stykkene inn med salt, pepper og allehånde. Legg dem tett i en bolle og hell på rødvin. La kjøttstykkene ligge i vinen i 6 timer og snu dem hver halve time.
Ta opp kjøttet og tørk det. Brun det godt i jerngryte.
Skjær løk i båter, gulrot i staver og bacon i terninger. Legg kjøtt og grønnsakene lagvis i gryte, hell på rødvinen som kjøttet lå i og oksebuljong. Legg på lokk og la det hele småkoke i 3 ½ time.
Ta ut kjøttet og grønnsakene med en hullsleiv. Plukk kjøttet fra beina. Jevn kraften med maisenna utrørt i vann. Ha alt tilbake i kraften sammen med sjampinjongene som er delt i to.
Kok opp og smak til med salt og pepper. Server med ris eller kokte poteter.
Braisert lårtunge med tomat- og peanutsaus
Clubsteak med ostebakte poteter
Entrecote med sprø mandelpoteter og paprikasaus
Entrecôtekam marinert med vodka
Filet Wellington med steinsopp
Flintstek på grill med schaschlik-saus
Fylte grønne pepperfrukter og tomater
Grillet entrecôte med hvitløksost
Grillet ytrefilet med saltbakt løk
Grillspyd av oksekjøtt med lime og urter
Hvitløkspekket høyrygg med krydret grønnsakragu
Innbakt ytrefilet med bladspinat og poteter
Italiensk panne av storfelever
Kjøtt og bønner (Chili con Carne)
Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Kokt storfekjøtt med pepperrotsaus
Krydret roastbiff med potetsalat
Lettsaltet lårtunge med kremet persillesaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Levergryte med kremsaus og bacon
Leverpanne av storfe med bacon og sopp
Nakkekoteletter med basilikum og ost
Oksekam med hvitløk og ingefær
Oksekjøtt med tørket steinsopp
Oksekoteletter med pikant saus
Oksemedaljonger med kremet skogsopp
Portugisisk kjøttstuing med løk
Posjert ytrefilet med smørdampet kål og kremet sopp
Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat
Roastbiff med pepperrottomater
Rullader av flatbiff med persillerot
Rundbiffstek med smørdampede grønnsaker
Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Stekt storfelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt storfelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Storfegryte med butterdeiglokk
Storfegryte med calvados og estragon
Storfekjøtt med appelsin og ingefær