Flere resulteter finnes under oppskriften
75 g bacon uten svor 2 ss olje 1 kg surret oksestek nykvernet pepper 1 stor løk 2 ½ dl kjøttbuljong eller -kraft 1 laurbærblad salt 400 g gulrøtter 400 g små poteter 400 g neper 2 ss smør 2 ss hvetemel evt 3 ss hakket persille til pynt
Forvarm stekeovnen til 175 C. Hakk baconet grovt. Varm oljen i en steke- eller jerngryte og stek baconet på middels varme til det slipper fettet. Ta opp baconet med hullsleiv og sett det til side. Tørk oksesteken med kjøkkenpapir og gni den inn med pepper. Brun den godt på alle sider i baconfettet på sterk varme. Skrell og finhakk løken. Ha den i gryten og la den frese med litt. Tilsett buljong og laurbærblad. Legg lokk på gryten og la den stå på nederste rille i stekeovnen i ca 2 timer. Skrell og skyll gulrøtter, poteter og neper og skjær dem i biter. Legg dem rundt steken i gryten og tilsett litt vann hvis det er lite væske igjen. Legg lokk på gryten og la den stå i ovnen i 30 minutter til. Smelt smøret i en liten kasserolle. Dryss på melet og la det frese under omrøring til det er lysebrunt. Ta kasserollen av platen. Ta gryten ut av ovnen og slå av ovnen. Ta opp steken, fjern surringen og legg opp stek og grønnsaker på serveringsfat. Sett det i ovnen så det holder seg varmt. Hell kraften etter steken i sausekasserollen. Kok opp sausen under omrøring og la den koke noen minutter. Smak til med salt. Dryss persille over kjøtt og grønnsaker og server sausen ved siden av. Skjær opp steken ved bordet.
Braisert lårtunge med tomat- og peanutsaus
Clubsteak med ostebakte poteter
Entrecote med sprø mandelpoteter og paprikasaus
Entrecôtekam marinert med vodka
Filet Wellington med steinsopp
Flintstek på grill med schaschlik-saus
Fylte grønne pepperfrukter og tomater
Grillet entrecôte med hvitløksost
Grillet ytrefilet med saltbakt løk
Grillspyd av oksekjøtt med lime og urter
Hvitløkspekket høyrygg med krydret grønnsakragu
Innbakt ytrefilet med bladspinat og poteter
Italiensk panne av storfelever
Kjøtt og bønner (Chili con Carne)
Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Kokt storfekjøtt med pepperrotsaus
Krydret roastbiff med potetsalat
Lettsaltet lårtunge med kremet persillesaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Levergryte med kremsaus og bacon
Leverpanne av storfe med bacon og sopp
Nakkekoteletter med basilikum og ost
Oksekam med hvitløk og ingefær
Oksekjøtt med tørket steinsopp
Oksekoteletter med pikant saus
Oksemedaljonger med kremet skogsopp
Portugisisk kjøttstuing med løk
Posjert ytrefilet med smørdampet kål og kremet sopp
Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat
Roastbiff med pepperrottomater
Rullader av flatbiff med persillerot
Rundbiffstek med smørdampede grønnsaker
Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Stekt storfelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt storfelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Storfegryte med butterdeiglokk
Storfegryte med calvados og estragon
Storfekjøtt med appelsin og ingefær