Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ½ kg oksekjøtt
2 laurbærblad
1 løk
2 hvitløkfedd
2 kryddernellik
2 purrer
¼ selleri
3 gulrøtter
1 persillerot
6 poteter
litt sellerigrønt
salt
GRØNN SAUS:
½ ss krydderurter
½ ss kjørvel
½ ss persille
½ ss gressløk
½ ss estragon
½ ss karse
½ ss pimpinelle
½ ss sitronmelisse
½ ss syre
½ ss løvstikke
1 ts sellerigrønt
TILLEGG:
1 løk
1 hvitløkfedd
2 hardkokte egg
¾ dl olje
1 ½ ss sitronsaft eller 2 ss vineddik
salt
pepper
Legg oksekjøttet i en gryte med så mye vann at dette akkurat dekker. Kok langsomt opp, og skum deretter av. Tilsett salt, laurbærblad, løk som er spekket med kryddernellik, hvitløkfeddene og de øvrige grønnsaker og urter. La det småkoke med lokk ca 2 timer.
Skrell potetene og legg dem i gryten, del dem om de er store. Kok videre i ytterligere 30 minutter.
Grønn saus: Finhakk krydderurtene hver for seg. Finhakk også de hardkokte eggene. Smak oljen til med sitron eller vineddik, salt og pepper. Ha så i løk, hvitløk og egg. Bland godt.
Bland krydderurtene med hverandre og ha dem opp i marinaden. Vend det hele grundig. Prøv deg gjerne frem på forhånd for å finne din favorittblanding ( du kan klare deg med mindre enn de sortene som er i oppskriften).
Sausen serveres avkjølt til varmt oksebryst, som skjæres i skiver. Potetene som er kokt i kjøttkraften kan med fordel serveres til.
Braisert lårtunge med tomat- og peanutsaus
Clubsteak med ostebakte poteter
Entrecote med sprø mandelpoteter og paprikasaus
Entrecôtekam marinert med vodka
Filet Wellington med steinsopp
Flintstek på grill med schaschlik-saus
Fylte grønne pepperfrukter og tomater
Grillet entrecôte med hvitløksost
Grillet ytrefilet med saltbakt løk
Grillspyd av oksekjøtt med lime og urter
Hvitløkspekket høyrygg med krydret grønnsakragu
Innbakt ytrefilet med bladspinat og poteter
Italiensk panne av storfelever
Kjøtt og bønner (Chili con Carne)
Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Kokt storfekjøtt med pepperrotsaus
Krydret roastbiff med potetsalat
Lettsaltet lårtunge med kremet persillesaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Levergryte med kremsaus og bacon
Leverpanne av storfe med bacon og sopp
Nakkekoteletter med basilikum og ost
Oksekam med hvitløk og ingefær
Oksekjøtt med tørket steinsopp
Oksekoteletter med pikant saus
Oksemedaljonger med kremet skogsopp
Portugisisk kjøttstuing med løk
Posjert ytrefilet med smørdampet kål og kremet sopp
Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat
Roastbiff med pepperrottomater
Rullader av flatbiff med persillerot
Rundbiffstek med smørdampede grønnsaker
Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Stekt storfelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt storfelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Storfegryte med butterdeiglokk
Storfegryte med calvados og estragon
Storfekjøtt med appelsin og ingefær