Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g mørbrad
8 sjampinjonger
2 sjalottløk
100 g bacon
100 g squash
½ ts finhakket, frisk timian
½ finhakket bunt persille
1 ss smør
salt
pepper
tannpirker
olje til steking
4 dl rødvinsaus
sellerirot
gulrot
kålrot
fløtegratinerte poteter
Skjær kjøttet i store, tynne skiver, ca ½ cm tykke. Bank dem flate.
Skjær sjampinjong, sjalottløk, bacon og squash i små terninger, 2 x 2 cm. Fres terningene i smør til de er gylne, tilsett urtene og smak til med salt og pepper. Avkjøl.
Legg fyllet på kjøttet og rull sammen til små pakker. Fest med tannpirkere. Stek rulladene i stekepanne i 3-5 minutter. Etterstek dem i ovn på 200 C i 5 minutter. La rulladene hvile 5 minutter før servering.
Skjær sellerirot, gulrot og kålrot i 10 cm lange, tynne strimler. Kok dem godt i saltet vann sammen med litt smør til de er så vidt myke.
Server med rødvinsaus (se egen oppskrift) og fløtegratinerte poteter (se egen oppskrift).
Braisert lårtunge med tomat- og peanutsaus
Clubsteak med ostebakte poteter
Entrecote med sprø mandelpoteter og paprikasaus
Entrecôtekam marinert med vodka
Filet Wellington med steinsopp
Flintstek på grill med schaschlik-saus
Fylte grønne pepperfrukter og tomater
Grillet entrecôte med hvitløksost
Grillet ytrefilet med saltbakt løk
Grillspyd av oksekjøtt med lime og urter
Hvitløkspekket høyrygg med krydret grønnsakragu
Innbakt ytrefilet med bladspinat og poteter
Italiensk panne av storfelever
Kjøtt og bønner (Chili con Carne)
Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Kokt storfekjøtt med pepperrotsaus
Krydret roastbiff med potetsalat
Lettsaltet lårtunge med kremet persillesaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Levergryte med kremsaus og bacon
Leverpanne av storfe med bacon og sopp
Nakkekoteletter med basilikum og ost
Oksekam med hvitløk og ingefær
Oksekjøtt med tørket steinsopp
Oksekoteletter med pikant saus
Oksemedaljonger med kremet skogsopp
Portugisisk kjøttstuing med løk
Posjert ytrefilet med smørdampet kål og kremet sopp
Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat
Roastbiff med pepperrottomater
Rullader av flatbiff med persillerot
Rundbiffstek med smørdampede grønnsaker
Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Stekt storfelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt storfelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Storfegryte med butterdeiglokk
Storfegryte med calvados og estragon
Storfekjøtt med appelsin og ingefær