Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ½ kg benfritt oksekjøtt
Kokekraft:
1 flaske eksport eller bokkøl, 3 dl
1 dl ublandet solbærsaft
¾ dl soyasaus
7 tørkede einerbær
8 pepperkorn
2 ts oregano eller timian
2 løk i skiver
3 buljongterninger
Saus:
7 dl silt kokekraft + vann
4 ss hvetemel
1 ½ dl fløte
Fordi kjøttet kokes i en spesielt smaksrik kraft, blir det like fyldig på smak og farge som en grytestek. Surr om nødvendig kjøttet.
Mål opp alt til kokekraften i et kokekar hvor kjøttet ligger trangt. Kok opp kraften. Legg i kjøttet og la det trekke under lokk på svak varme i ca 90 minutter. Snu steken et par ganger under kokingen siden den ikke helt dekkes av kraften. Prøv med en prøvenål eller strikkepinne. Når kjøttet kjennes mørt ut er det ferdig.
Ta kokekaret av varmen. La kjøttet ligge i kraften ca 20 minutter før det skjæres opp i tynne, jevne skiver.
Sil og mål kokekraften. Spe med vann og hell alt i et kokekar. Visp ut melet i fløten til en glatt jevning. Rør den i kraften, kok opp under omrøring og la sausen koke i 3-5 minutter. Smak til.
Server kjøttet varmt eller kaldt med varm saus, kokte poteter og kokte grønnsaker, for eksempel erter, brekkbønner eller rosenkål.
Braisert lårtunge med tomat- og peanutsaus
Clubsteak med ostebakte poteter
Entrecote med sprø mandelpoteter og paprikasaus
Entrecôtekam marinert med vodka
Filet Wellington med steinsopp
Flintstek på grill med schaschlik-saus
Fylte grønne pepperfrukter og tomater
Grillet entrecôte med hvitløksost
Grillet ytrefilet med saltbakt løk
Grillspyd av oksekjøtt med lime og urter
Hvitløkspekket høyrygg med krydret grønnsakragu
Innbakt ytrefilet med bladspinat og poteter
Italiensk panne av storfelever
Kjøtt og bønner (Chili con Carne)
Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Kokt storfekjøtt med pepperrotsaus
Krydret roastbiff med potetsalat
Lettsaltet lårtunge med kremet persillesaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Levergryte med kremsaus og bacon
Leverpanne av storfe med bacon og sopp
Nakkekoteletter med basilikum og ost
Oksekam med hvitløk og ingefær
Oksekjøtt med tørket steinsopp
Oksekoteletter med pikant saus
Oksemedaljonger med kremet skogsopp
Portugisisk kjøttstuing med løk
Posjert ytrefilet med smørdampet kål og kremet sopp
Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat
Roastbiff med pepperrottomater
Rullader av flatbiff med persillerot
Rundbiffstek med smørdampede grønnsaker
Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Stekt storfelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt storfelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Storfegryte med butterdeiglokk
Storfegryte med calvados og estragon
Storfekjøtt med appelsin og ingefær