Bruksanvisning
Skjær kjøttet i stykker på ca 100 g og stek dem på begge sider i smør. Skjær gulrøttene og potetene i skiver og løken i ringer. La soppen ligge i rikelig vann et par timer, kok den opp og hell av vannet, men ikke kast det. Finhakk soppen.
Gulrøtter, poteter, løk og sopp brunes i tur og orden i en panne. Legg alle ingredienser i en ildfast form i denne rekkefølgen: først halvparten av potetskivene, deretter kjøttet, soppen, gulrøttene, løken og på toppen resten av potetskivene.
Sausen lager du ved først å brune hvetemelet i litt smør, tilsett 1-2 dl soppkraft, tomatpuré, salt, pepper og rømme. La den koke på svak varme et par minutter. Hell sausen over de andre ingrediensene i formen, og la den stå i ovnen ved 225 C i ca 40 minutter. Når retten er ferdig strør du dill eller persille over.