Flere resulteter finnes under oppskriften
1 1/2 - 2 kg oksekjøtt til koking
Marinade:
2 ss olje
2 1/2 dl rødvin
2-3 fedd knust hvitløk
1 ss salt
1 ts grovknust pepper
2 stilker stangselleri
2 store gulrøtter
2 løk
2 tomater
100 g sorte oliven
2 laurbærblad
1 stilk persille
1 stk appelsinskall
4 dl kjøttkraft
Skjær kjøttet i jevne terninger. Kok kraft på bena.
Bland alle ingredienser til marinaden og hell den over kjøttet. Sett det kjølig et par timer. Snu det ofte.
Vask og rens grønnsakene, skjær dem i mindre biter.
Legg kjøtt og grønnsaker lagvis i en gryte. Tilsett omtrent halvparten av olivenene.
Lag suppekvast av persille, laurbærblad og appelsinskall. Legg den midt i gryten.
Hell marinaden og kjøttkraft i gryten, og la retten surre under tett lokk til kjøttet er meget mørt.
Legg resten av olivenene i gryten like før servering.
Jevn sjyen lett med maisennamel om ønskelig.
Serveres rykende varm med kokte poteter.
Braisert lårtunge med tomat- og peanutsaus
Clubsteak med ostebakte poteter
Entrecote med sprø mandelpoteter og paprikasaus
Entrecôtekam marinert med vodka
Filet Wellington med steinsopp
Flintstek på grill med schaschlik-saus
Fylte grønne pepperfrukter og tomater
Grillet entrecôte med hvitløksost
Grillet ytrefilet med saltbakt løk
Grillspyd av oksekjøtt med lime og urter
Hvitløkspekket høyrygg med krydret grønnsakragu
Innbakt ytrefilet med bladspinat og poteter
Italiensk panne av storfelever
Kjøtt og bønner (Chili con Carne)
Kjøtt- og tomatgryte med poteter
Kokt storfekjøtt med pepperrotsaus
Krydret roastbiff med potetsalat
Lettsaltet lårtunge med kremet persillesaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Levergryte med kremsaus og bacon
Leverpanne av storfe med bacon og sopp
Nakkekoteletter med basilikum og ost
Oksekam med hvitløk og ingefær
Oksekjøtt med tørket steinsopp
Oksekoteletter med pikant saus
Oksemedaljonger med kremet skogsopp
Portugisisk kjøttstuing med løk
Posjert ytrefilet med smørdampet kål og kremet sopp
Roastbiff med farserte egg og sylvestersalat
Roastbiff med pepperrottomater
Rullader av flatbiff med persillerot
Rundbiffstek med smørdampede grønnsaker
Spansk oksegryte med grønnsaker og krydder
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Stekt storfelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt storfelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Storfegryte med butterdeiglokk
Storfegryte med calvados og estragon
Storfekjøtt med appelsin og ingefær